Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Επίσημη η Βιβλιοπαρουσίαση απ' τον Δήμο Ζαγοράς

Επίσημη η Βιβλιοπαρουσίαση απ' τον Δήμο Ζαγοράς!

Νίκος Διαμαντάκος
Μνημεία και μνήμες από την ιστορία της Ζαγοράς!


    ΕΔΩ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μνημεία και μνήμες από την ιστορία της Ζαγοράς από τον  Ζαγοριανό συγγραφέα Νίκο Διαμαντάκο

Το νέο βιβλίο του Ζαγοριανού συγγραφέα και συνταξιούχου δάσκαλου με τίτλο: «Μνημεία και μνήμες από την ιστορία της Ζαγοράς (Πύργοι – Βρύσες – Ηρώα – Προτομές)» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο κατάμεστο δημοτικό κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ στο Βόλο.
Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργανώθηκε από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Εταιρείας θεσσαλικών Ερευνών κ. Μηλίτσα Καραθάνου. Στη συνέχεια έγινε προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ εστιασμένο στη Ζαγορά, παραγωγή του πρώην Δήμου Ζαγοράς που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος για την τουριστική προβολή της περιοχής.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Κώστας Λιάπης, ερευνητής και λαογράφος και ο Ζαγοριανός Αλέξανδρος Καπανιάρης, υπ. Διδάκτωρ Λαϊκού Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Τ.Π.Ε. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του συγγραφέα, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Νίκος Τσούκας, Κοινοτάρχης Μακρινίτσας Πηλίου 1990-2002.
Το  νέο βιβλίο του Νίκου Διαμαντάκου που εκδόθηκε το 2014 από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με τίτλο: «Μνημεία και μνήμες από την ιστορία της Ζαγοράς (Πύργοι – Βρύσες – Ηρώα – Προτομές)» έρχεται να φωτίσει τη σημαντική πολιτιστική κληρονομία της Ζαγοράς ως μιας ιστορικής πολίχνης της Μαγνησίας. Ο Νίκος Διαμαντάκος έχει εκδώσει ήδη άλλα τέσσερα βιβλία.
                           
 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...