Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου - Μουσικοί Ιχνηλάτες




Με μία νέα μουσική σύμπραξη ξεκινούν αυτό το χειμώνα τις εμφανίσεις τους οι Μουσικοί Ιχνηλάτες. Από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και για κάθε Σάββατο το αγαπημένο συγκρότημα θα εμφανίζεται στο "APERTO" live stage (Παύλου Μελά 7), στο κέντρο του Βόλου. Μαζί τους συμμετέχει φιλικά ο Παναγιώτης Μπερλής από τα "Διάφανα Κρίνα".

Ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών είναι ο Νίκος Μεργιαλής και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (drummer) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Με δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές "Είμαι ό,τι δεν είμαι" (2008)και "Άρχισε να φυσά" (2011) που υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Μεργιαλής και με κριτική ματιά σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά, αλλά και χωρίς να λείπει το ερωτικό στοιχείο, οι μουσικές τους προτάσεις αποτελούν ένα πάντρεμα ροκ και παραδοσιακών στοιχείων, με τρόπο που στους δίσκους τους να συνυπάρχουν οι μπαλάντες με τα μπλουζ και τα δυναμικά κομμάτια. Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ, που περιέχει ενδιαφέρουσες συνεργασίες, αναμένεται να κάνει αίσθηση αυτό το χειμώνα...

Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες (Μ.Πασχαλίδης, Δ.Τσακνής, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Μήτσης, Ευγ. Δερμιτάσογλου), με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό…

Ο Παναγιώτης Μπερλής, από τα τέλη του 1995 έως τις αρχές του 2000, ως ιδρυτικό μέλος, πιανίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος "Διάφανα Κρίνα" , έχει γράψει μουσική στα άλμπουμ «Έγινε η απώλεια συνήθειά μας», «Κάτι σαράβαλες καρδιές» και «Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές», κάνοντας παράλληλα πολυάριθμες εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο. Σήμερα, μετά από μια μικρή σχετικά «απουσία» και με βάση του πλέον τον Βόλο, επιστρέφει δυναμικά επί σκηνής πραγματοποιώντας εμφανίσεις και ερμηνεύοντας με τον μοναδικό του τρόπο, τραγούδια του από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ "Μύθοι ενός Νάρκισσου" , τραγούδια από τα Διάφανα Κρίνα καθώς και δικές του διασκευές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της ροκ και έντεχνης σκηνής.

Οι Μουσικοί Ιχνηλάτες και ο Παναγιώτης Μπερλής μοιράζονται τις κοινές τους ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική και έχουν ετοιμάσει μία ιδιαίτερα προσεγμένη άρτια μουσική παράσταση με τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών ερμηνευμένα με το δικό τους προσωπικό ύφος. Παίζουν οι μουσικοί: Νέστωρ Κόκκαλης (τύμπανα), Δημήτρης Νάσσιος (κιθάρες), Γιάννης Τσαρδακάς (μπάσο), ενώ συμμετέχει και η Τόνια Κιουπελόγλου (φωνή).

Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινά το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο "Aperto" live stage (Παύλου Μελά 7) όπου θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο, ενώ παράλληλα οργανώνουν ένα νέο κύκλο εμφανίσεων ανά την Ελλάδα.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
φιλική συμμετοχή: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΡΛΗΣ (Διάφανα Κρίνα)
"APERTO" live stage (Παύλου Μελά 7) | κάθε Σάββατο
έναρξη Σάββατο 25 Οκτωβρίου

"Aperto" live stage | Παύλου Μελά 7, Βόλος
Ώρα έναρξης 23.00 | τηλ. κρατήσεων 6948264292 | είσοδος με ποτό 8 €


ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
www.ixnhlates.gr