Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία

Kατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή προέδρου, καθώς το σενάριο των 162-165 ψήφων δεν επετεύχθη, όπως ευελπιστούσαν τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία προσήλθαν στην Ολομέλεια με εναλλακτικές και συναινετικές προτάσεις.

Στην παρούσα ψηφοφορία, όπου απαιτούνταν 200 ψήφοι για την εκλογή, έλαβαν μέρος 295 βουλευτές και ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 «ναι» ενώ 135 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Η δεύτερη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται και πάλι 200 θετικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που και πάλι δεν εκλεγεί Πρόεδρος η τελευταία ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 ψήφοι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου.

Τι ψήφισαν:

BΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ΠΑΡΩΝ
M. MΠΟΛΑΡΗΣ: ΠΑΡΩΝ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΩΝ
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΠΑΡΩΝ
Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ΠΑΡΩΝ
Χ.ΠΑΠΠΑΣ: ΠΑΡΩΝ
Γ.ΓΕΡΜΕΝΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: ΝΑΙ
Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ: ΝΑΙ
ΧΑΪΚΑΛΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:ΠΑΡΩΝ
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ: ΠΑΡΩΝ
Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΝΑΙ
Κ. ΜΑΡΚΟΥ: ΝΑΙ
Γ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: ΠΑΡΩΝ
Χ. ΑΗΔΟΝΗΣ: ΝΑΙ
Γ. ΝΤΑΒΡΗΣ:ΝΑΙ
Ρ. ΜΑΚΡΗ: ΠΑΡΩΝ
Π. ΜΕΛΑΣ: ΠΑΡΩΝ
Ι. ΚΟΥΡΑΚΟΣ: ΠΑΡΩΝ
Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΠΑΡΩΝ
Ν. ΦΟΥΝΤΑ: ΠΑΡΩΝ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ: ΠΑΡΩΝ

Απόντες ήταν οι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης (λόγω απώλειας του πατέρα του). Από τη διαδικασία απουσίαζε επίσης ο βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος (με δήλωσή του ανέφερε: όφειλα από ηθικό καθήκον βαθιάς φιλίας να παρασταθώ στην εκδημία του πατρός του Γιώργου Κασαπίδη). Απούσα ήταν η Άννα Χατζησοφιά (ΣΥΡΙΖΑ).

«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.

Oι πρώτες δηλώσεις μετά την ψηφοφορία
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τόσα δίνω, πόσα θες;

Περάστε, κόσμε...

Λάθος!

Νομίζεις...

Χου μου

Και που λες, Ευτυχία...

ευτυχία δε βρήκαμε!


Βοήθειά μας!

....."Όσο πιο ψηλά η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της"!

Πάτησα γκουγκλ+1=Βοήθειά μας!

Επικίνδυνος ιός στο διαδίκτυο

Προσοχή: Επικίνδυνος ιός στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες! Τι δεν πρέπει να κάνετε;

Προσοχή: Επικίνδυνος ιός στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες! Τι δεν πρέπει να κάνετε;

Πρόκειται για έναν νέο ιό που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και μπορεί πολύ εύκολα να προσβάλλει τον υπολογιστή σας.
Αν βλέπετε τους φίλους σας στο Facebook να ποστάρουν διάφορα private video μην μπείτε στον πειρασμό να τα δείτε.
Ο ιός κρύβεται στο υποτιθέμενο video και αν το ανοίξετε, αμέσως μεταδίδεται στον υπολογιστή. Μπορεί να σας έρθει και μέσω e-mail γι αυτό αν δείτε ένα σχετικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, απλώς σβήστε το χωρίς να πατήσετε κλικ και να το ανοίξετε.
Αν πάντως πέσετε θύματα του ιού, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook. Επίσης θα πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή σας.
Πηγή: protothema.gr
πηγή

Οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες

Οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες

Στοιχεία ΕΛΣΤΑ και Ευρωβαρόμετρου
Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύουν τα Νέα:
Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου (56,4% του φτωχού πληθυσμού).
Δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου (50,6% των ανέργων).
Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.
Το 7,8% των ανθρώπων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη.
Περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή.
Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση.
Σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία.
Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ οι Έλληνες βαθμολογούν με «0» την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους και εμφανίζονται ως οι πιο δυστυχισμένοι από τους κατοίκους των 36 χωρών-μελών του Οργανισμού.
πηγή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ ''ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ''

Θαύμα η εμφάνιση της Παναγίας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου;

Θαύμα η εμφάνιση της Παναγίας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου;

Posted:
thavma-panagia-tinou

H παραπάνω φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το χρήστη Marvel Velmar, σας παραθέτουμε από κάτω το σχολιασμό της φωτογραφίας, τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο Ιερός Ναός της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ στην ΤΗΝΟ, καθημερινά κλείνει στις 18.30 μ.μ.και η από κάθε πλευρά του Συγκροτήματος πόρτες κλείνουν στις 11.00 μ.μ.. Χθες Βράδυ, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30΄μ.μ., ο Νυχτοφύλακας που εκτελούσε την βάρδια του, παρακολουθώντας μέσα από κλειστό κύκλωμα τους εντός του Συγκροτήματος αύλειους χώρους, όταν άρχισε να ελέγχει και το εσωτερικό του Ιερού Ναού, έντρομος διαπίστωσε πως, εντός αυτού εκινείτο μία Σκιά, υπό μορφής Καλόγριας, την οποία πρόλαβε να αποθανατίσει με το κινητό του, την στιγμή που στεκόταν δίπλα στο Εικονοστάσι, όπου τοποθετείται το Σεπτό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης της ΤΗΝΟΥ !!!!

Δυστυχώς! - Αρκάς

Δυστυχώς! - Αρκάς


Η Αμφίπολη στις δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις για το 2014

Η Αμφίπολη στις δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις για το 2014

0 79
Είναι αναμφισβήτητα μία ανακάλυψη που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και θαυμασμό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ο μεγαλοπρεπής τύμβος Καστά, που έγινε αντικείμενο εκτενών ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των κορυφαίων ανακαλύψεων για το 2014.
Τη λίστα με τις ανακαλύψεις της χρονιάς που εκπνέει δημοσίευσε η ιστοσελίδα archaeology.org και μάλιστα ξεκινά το αφιέρωμά της με την Αμφίπολη.
«Από τη στιγμή που ήρθε στο φως ο μεγαλύτερος γνωστός ελληνικός τύμβος τον Αύγουστο, οι λάτρεις της αρχαιολογίας σε όλο τον κόσμο περίμεναν με ανυπομονησία κάθε νέα είδηση, που προερχόταν από το σημείο της ανασκαφής.
Ο Τύμβος της Αμφίπολης, που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν το τρανό παράδειγμα του πώς η αρχαιολογία μπορεί να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον και την φαντασία του κοινού και εύκολα κέρδισε μια θέση στο «Top-10» των ανακαλύψεων του 2014», αναφέρει η σελίδα.
Οι δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις
Το υπόγειο του Stonehenge – Αγγλία
1
«Αν και το ίδιο το Στόουνχεντζ δεν είναι και τόσο εκπληκτικό, μία απροσδόκητη ψηφιακή μελέτη, συμπεριλαμβανομένων σάρωσης με λέιζερ από αέρος, ραντάρ εδάφους και άλλες γεωφυσικές και τηλεσκοπικές τεχνολογίες, τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε το μαγικό 5.000 ετών πέτρινο υπόγειο, τμήμα ενός πολύ ευρύτερου νεολιθικού τοπίου», σημειώνει η σελίδα.
Ο θησαυρός Seaton Down – Αγγλία
2
Ένας ανιχνευτής μετάλλων στη νοτιοδυτική Αγγλία ανακάλυψε έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς ρωμαϊκών νομισμάτων. Ο θησαυρός Σίτον Ντάουν αποτελείται από 22.000 νομίσματα, που χρονολογούνται από το 260 έως το 340 μ.Χ.
Τύμβος Αμφίπολης – Ελλάδα
3
Τέσσερις δεκαετίες πριν, έχοντας ανασκαφεί δεκάδες ταφικοί χώροι στην Αρχαία Αμφίπολη, ο Δημήτρης Λαζαρίδης έστρεψε την προσοχή του σε ένα τεράστιο λόφο, αποκαλούμενο Λόφο Καστά, που πιστεύεται ότι κρύβει έναν τάφο ή ένα ταφικό μνημείο τεράστιας σημασίας. Η εργασία του Λαζαρίδη σύντομα τον μετέφερε κάπου αλλού και οι ανασκαφείς δεν επέστρεψαν στο λόφο μέχρι το 2012, όταν άρχισαν αποκαλύπτουν το τεράστιο μαρμάρινο τείχος που περικλείει το μνημείο.
Το καλοκαίρι που πέρασε η ανασκαφική ομάδα βρήκε την είσοδο του εκπληκτικού μνημείου που ο Λαζαρίδης υποπτευόταν ότι βρισκόταν στο σημείο από την αρχή. Αφού βρήκαν τις σφίγγες στην είσοδο του μνημείου, οι ανασκαφείς στη συνέχεια βρέθηκαν μπροστά στις Καρυάτιδες, το μωσαϊκό με την Απαγή της Περσεφόνης, τη μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο και το σκελετό του νεκρού. Ο τάφος χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.
Οι απαρχές του Βουδισμού – Νεπάλ
4
Οι ανασκαφές στο Λουμπίνι του Νεπάλ αποκάλυψαν λεπτομέρειες που δεν ήταν γνωστό τα προηγούμενα χρόνια του Βουδισμού. Σύμφωνα με την παράδοση το Λουμπίνι είναι ο τόπος όπου ήρθε στον κόσμο ο Σιντάρτα Γκαουτάμα, που μετέπειτα έγινε ο θεός Βούδας.
Τα ευρήματα στο Λουμπίνι έδωσαν μία πολύτιμη χείρα βοηθείας σε θεολόγους και ιστορικούς να κατανοήσουν σε βάθος τα πρώτα χρόνια του βουδισμού. Πολλά αρχαία βουδιστικά ιερά χρονολογούνται στον 3ο αιώνα πΧ επί βασιλείας του Ασόκα, αυτοκράτορα της δυναστείας των Μαουριάν και ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την διάδοση του Βουδισμού. Κάτω από τους ναούς των Μαουριάν στο Λουμπίνι, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στοιχεία μίας προγενέστερης δομής ξυλείας πάνω στην οποία βασίστηκε η κατασκευή των επόμενων. Χρονολογείται στον 6ο αι. πΧ και οι ερευνητές πιστεύουν ότι από αυτό έγινε το αρχαιότερο βουδιστικό τέμενος στον κόσμο.
Αποκωδικοποίηση του DNA των Νεάντερταλ – Ισραήλ
5
Το πρώτο σχέδιο της αλληλουχίας του γονιδιώματος των Νεάντερταλ είχε δημοσιοευθεί το 2010. Κάποιος μπορεί να πιστέψει ότι θα μας έλεγαν όλα όσα θέλαμε να γνωρίζουμε για τις γενετικές διαφορές μεταξύ τον σύγχρονων ανθρώπων και των μακρινών συγγενών μας. Τώρα οι επιστήμονες από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Ανθρώπινη Εξέλιξη βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο για να εξερευνήσουν την επιγενετική των Νεάντερταλ. Τα ευρήματά τους έδωσαν δελεαστικές ενδείξεις για την εξέλιξη του σώματος και του εγκεφάλου των σύγχρονων ανθρώπων από τα χρόνια των Νεάντερταλ και μετά.
Το «Έρεβος» – Καναδάς
6
Σπάνιες είναιοι αρχαιολογικές ανακαλύψεις που ανακοινώνονται πρωθυπουργό του Καναδά. Αλλά η ανακάλυψη ενός ναυαγίου στα παγωμένα νερά της Αρκτικής δεν θα μπορούσε να μην έχει αυτήν την «τύχη». Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Στίβεν Χάρπερ ανακοίνωσε ότι οι έρευνες έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Καναδά με την ανακάλυψη.
Τρεις εβδομάδες αργότερα οι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο ήταν το «Έρεβος» ένα από τα πλοία, καπετάνιος του οποίου ήταν ο ίδιος ο Τζον Φράνκλιν. Η ανακάλυψη είναι κάτι παραπάνω από τη λύση ενός μυστηρίου: ο Χάρπερ συνέδεσε το ναυάγιο με τους ισχυρισμούς του Καναδά για την κυριαρχία σε αχανείς εκτάσεις της Αρκτικής και τις ποσότητες πετρελαίου, φυσικού αερίου και μετάλλων που φαίνεται να είχαν στην κατοχή τους.
Η βυθισμένη βυζαντινή βασιλική – Τουρκία
7
Μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, η αρχαία πόλη της Νίκαιας, στις όχθες της λίμνης Ιζνίκ, δεν είναι άγνωστη ή απομακρυσμένη. Παρόλα αυτά ο αρχαιολόγος Μουσταφά Σαχίν έμεινε άφωνος όταν σε μία συνηθισμένη μελέτη από αέρος της λίμνης ανακάλυψε σχεδόν ακέραιους τους τοίχους μίας βυζανινής εκκλησίας σε ρυθμό βασιλικής του 5ου αιώνα. «Δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν την είδα από το ελικόπτερο. Σκέφτηκα «πώς κανείς δεν είχε δει ποτέ πριν αυτά τα ερείπια;», είπε ο Σαχίν. Πλέον ο χώρος της βασιλικής θα γίνει υποθαλάσσιο αρχαιολογικό μουσείο.
Μουμιοποίηση πριν από τους Φαραώ – Αγγλία
8
Αναλύσεις στα νεκρικά περιτυλίγματα που φυλάσσονται στο Μουσείο του Μπόλτον στην Βρετανία από το 1930 έδειξαν ότι Αιγύπτιοι έφτιαχναν συνταγές για να ταριχεύσουν τους νεκρούς από το 4.300 πΧ, 1500 χρόνια δηλαδή νωρίτερα από ό,τι ήταν γνωστό έως σήμερα, πολύ πριν τους Φαραώ. ο Στίβεν Μπάκλεϊ χημικός αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Γιορκ ανακάλυψε ότι οι γάζες ήταν εμποτισμένες με ένα μείγμα από ρητίνη πεύκου, ένα αρωματικό φυτικό εκχύλισμα, φυτικό κόμμι ή ζάχαρη, φυτικό έλαιο ή λίπος και μία φυσική πηγή πετρελαίου. «Οι συνταγές που χρησιμοποιούνταν τότε είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούντο και 3.000 χρόνια αργότερα», δήλωσε ο Μπάκλεϊ.
Το φρούριο του Μπλουτούθ – Δανία
9
Σε ένα λιβάδι νοτιοδυτικά της Κοπεγχάγης βρέθηκε ένα φρούριο το οποίο μπορεί να έχει χτιστεί από τον περιβόητο πολεμιστή των Βίκινγκς,, Χάραλντ Γκόρμσον, ο οποίος έζησε τον 10ο αιώνα, είχε το προσωνύμιο «Μπλουτούθ» και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Δανίας.
Ανακάλυψαν επίσης τις δύο από τις τέσσερις πύλες του κάστρου και βρήκαν καμμένα ξύλα και στις δύο, κάτι που υποδεικνύει ότι το οχυρό μπορεί να είχε δεχθεί επίθεση.Υπάρχουν άλλα τέσσερα γνωστά φρούρια των Βίκινγκς στη Δανία και όλα χρονολογούνται γύρω στο 981 μΧ, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μπλουτούθ, και όλοι έχουν το ίδιο σχήμα.
Ναϊάς, η 13.000 ετών αμερικανίδα ιθαγενής – Μεξικό
10
Το 2007 στο Γιουκατάν δύτες ανακάλυψαν έναν σκελετό ενός κοριτσιού 15-16 ετών την οποία ονόμασαν Ναϊάδα. Ωστόσο, φέτος ανακοίνωσαν τι ακριβώς διαπίστωσαν από τα λείψανα. Με πολλαπλές μεθόδους χρονολόγησης των δοντιών και των οστών συμπέραναν ότι έζησε 12.000 – 13.000 χρόνια πριν και ήταν μία από τις πρώτες αμερικανίδες ιθαγενής που ανακαλύφθηκαν στην ήπειρο.
πηγή

Η πρώτη ελληνικής καταγωγής γυναίκα υπουργός στην Αυστραλία

Η πρώτη ελληνικής καταγωγής γυναίκα υπουργός στην Αυστραλία

Η πρώτη ελληνικής καταγωγής γυναίκα υπουργός στην Αυστραλία

Η Τζένη Μικάκος είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που ανέλαβε το αξίωμα του υπουργού στην Αυστραλία και συγκεκριμένα του υπουργού Νέας Γενιάς, Οικογένειας και Παιδιών. «Είναι τιμή μου να είμαι η πρώτη Ελληνο-Αυστραλή γυναίκα υπουργός στην Αυστραλία» δήλωσε η ίδια.

Έως και το 1999, η Μικάκος ήταν μέλος του Εργατικού κόμματος στο Βικτωριανό Κοινοβούλιο και από το 2006 και μετά ήταν στο Κοινοβούλιο ως μέλος της Βόρειας Μητροπολιτικής Περιφέρειας (Northern Metropolitan Region).

Από το 2002 έως και το 2007, διετέλεσε Κοινοβουλευτική Γραμματέας Δικαιοσύνης (Parliamentary Secretary for Justice) και από το 2007 έως και το Νοέμβριο του 2010 Κοινοβουλευτική Γραμματέας Σχεδιασμού (Parliamentary Secretary for Planning).

Πριν την εκλογή της στο Κοινοβούλιο εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος.

Πηγή: ellines.com 

Πέσε κάτω και θα δεις...

Κι είχα πει: "Απόψε, θα κοιμηθώ νωρίς!"
Κολοκύθια!
Νερό - κολοκύθια!
"Ού μπλέξεις", με τον ίδιο σου τον εαυτό!

Και που λες, είχαν απομείνει τρεις μικρούλες!
Τις άφησα να ανεμίζουν, εκεί στα ψηλά, να δω πόσο θ' αντέξουν και πού θα σκάσουν!
Όλοι μου ζητάνε σπόρια!
Του χρόνου θα γίνει της νεροκολοκυθιάς!
Δεν το συζητώ!
Ακόμα και οι "σοβαροί", μού ζητάνε σπόρια!
Δε ξανάγινε, τόσο σουξέ!
Θα τους δώσω! Τι να τα κάνω τόσα σπόρια!
Αν και σκέφτομαι να τα σκορπίσω στον Περιφερειακό, κι όπου φυτρώσουν!

Και που λες, ένα ωραίο απόγευμα, ξερίζωσα τις παλιές, έκοψα και κάποια κλωνάρια.
Μετά, κατάλαβα πως ήταν παρακλάδια απ' τις μικρούλες!
Τώρα;
Τι γίνεται τώρα;

Άντεξαν καμιά βδομάδα, τις έβλεπα.

Προχθές, στο κατέβα, έλειπε μία!
Μα, πού πήγε;
Πού να έσκασε;
Δεν υπήρχε ίχνος πράσινης νεροκολοκύθας στον πεζόδρομο.
Στο γύρνα, πήγα να ψάξω στον κήπο μου.
Ήταν εκεί και με περίμενε, ανέγγιχτη απ' το "πέσε"!
Οι άλλες οι δυο, άμα δε βρω αναρριχητή, σίγουρα, κάπου θα σκάσουν!
Είδωμεν!
Ευχή, να σωθούν!










Πέσε κάτω και θα δεις... σε τι κόσμο θα βρεθείς
Αν σε πάρει η κατρακύλα...
Έτσι είναι, τί να γίνει;

νεροκολοκύθες = όνειρα (πιασμένα κι άπιαστα)

Μια καθυστερημένη πινακίδα, μπορεί και να σε τρελάνει!...

Είδα την πινακίδα ξαφνικά μπροστά μου και τρόμαξα!

Τελικά, πού βρισκόμουνα;

Εδώ, τελείωνε η Νέα Ιωνία!

Χάθηκα....



Ε, μα!


Φαντάσου! Μωβ!

Τα μωβ μας μάραναν!

Αυτά είναι! Να μη σ' αφήνει και να τα αντιγράψεις! Μαγκιά!

Τα "κλέβουμε", όμως!
Γειά σου, Νίκη!


Κράτα, Πασχάλη! Κράτα!Μπορείς!

... Θεούλη μου, τα ήθελες κι εσύ!

Ε, μα!

Τι είναι η χαρά;

Τι να λέμε, τώρα;

Γέλασα, πάντως.... απαλά!...

... έτσι για το καλό!





Ήρθε και το 2014!
Νά 'μαστε καλά!
Καλές Γιορτές! Ευτυχισμένο το 2015!

Μέχρι να στολίσω όλο το σπίτι, μέσα - έξω, θα μού πάρει καμιά βδομάδα!

Χωρίς γκρίνια φέτος, ο γιος!
Ώρες έψαχνε στο πατάρι.
"Φτάνουν! Δε θέλω άλλα! Τι βρήκες;"
"Μια σακούλα με παιχνίδια, κάτι γιο-γιο...!"
"Άστα, θα τα χρειαστείς για τα παιδιά σου!..." του είπα προχθές το βράδυ.

Απόψε τον περίμενα για βοήθεια. Να βάλει ψηλά τ' αστέρι, να τυλίξει τα φωτάκια στο δέντρο, έτσι για το καλό!
"Ξύπνα και τον μπαμπά!"
"Άστον, παιδάκι μου, να κοιμηθεί! Χόρτασε το τομάρι του δουλειά! Δε με βόηθησε στα νειάτα του! Τώρα θα με βοηθήσ'; Έχω εσένα! Όταν θα λείπεις εσύ, θα με βοηθήσ'! Μην ανησυχείς!"

Αργότερα:
"Μ' αγαπάς, γιε μ';" ενώ τον τράβηξα στα χαμηλά να τον φιλήσω. Είναι ψηλός, δεν τον φτάνω, ούτε με τακούνι!
"Σ' αγαπάω, μάνα! Εσύ δεν πρέπει να αμφιβάλλεις ποτέ γι' αυτό!"
"Κανένας και καμία δε θέλω να αμφιβάλ', αλλά, μ' αρέσει να ξέρεις να ξεχωρίζεις την αγάπη της μάνας! Να με θυμάσαι κι όταν θα είσαι μόνος ή παντρεμένος, κι όπως θα διαθέτεις μια μέρα να δεις τους φίλους σου, να κρατήσεις μια μέρα τον χρόνο, να "βλέπεις" κι εμένα! Εντάξ'; Μη φύγεις απότομα και ψάχνω τον γιο!"
Αμέ, τό 'πα! Αλλάζουν πολύ τ' αγόρια όταν φύγουν απ' τους γονείς ή όταν παντρευτούν!
Ενώ οι κόρες, ποτέ!
Σμα κοντά, θα τα βρίσκει κι αυτός έτοιμα, στολισμένα!
Τον καθυστέρησε η οικονομική κρίση.
Τώρα όμως, μ' αρέσει να συμμετέχει...
Νά 'μαστε καλά, όλοι! Γονείς και παιδιά, Παιδιά και γονείς!