Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ - Ποίημα της Άννας Τσουκαλά

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Ποίημα της Άννας Τσουκαλά


Στην Τήνο
αποθήκευσα
τις γονυκλισίες των πιστών,
το σήμαντρο του όρθρου,
το σύννεφο των προσευχών,
στο μάτι της ελπίδας.
Στο πρότεινα στη
χούφτα της παλάμης,
θάχεις να κρατηθείς
αύριο που η
Τραμουντάνα
θα θυμώνει!

"Έρχεται ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ σε 2-3 μέρες";;;;

17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο άνθρωπος που, όπως λέει, από μικρή ηλικία προαισθάνεται την έλευση μεγάλων σεισμών.
Ίσως να είναι ο μοναδικός Έλληνας, πάντως δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει αυτό το χάρισμα. Μια Αμερικανίδα, η Σάρλοτ Κίνγκ έχει παρόμοια αρετή διαίσθησης των επερχόμενων σεισμών.
Ο Μύρωνας Μυριαλλής προέβλεψε και τον σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα. Τότε μάλιστα, είχε γίνει ντόρος γύρω από το όνομά του, ο δε Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε προβάλει την περίπτωσή του από την εκπομπή “Ζούγκλα”. Ο δε σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ενώ αρχικά είχε φανεί να στηρίζει τον Μύρωνα Μυριαλλή τελικά άλλαξε… ρότα! Ο Μύρωνας Μυριαλλής ωστόσο δεν είχε βγει στα κανάλια γιατί “γνωρίζω ότι θα με χαρακτήριζαν γραφικό και ότι media αλλά και επιστήμονες θα προσπαθούσαν να με γελοιοποιήσουν”.
Προσπάθησε να θωρακίσει τον εαυτό του και καλά έκανε, μια και στην Ελλάδα ακόμη και επιστήμονες διαπομπεύουν (βλέπε Βάσω Αποστολοπούλου από Αυστραλία), δεν θα διακωμωδούσαν έναν πολίτη που εμφανίζεται να έχει το χάρισμα της πρόγνωσης σεισμών;
Ο 43χρονος σήμερα “ερευνητής” όπως αποκαλεί τον εαυτό του, μίλησε στην εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για το έντονο προαίσθημα που έχει για μεγάλο σεισμό που θα χτυπήσει τη χώρα μας. Ο ίδιος λέει: “Ο σεισμός θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμώ ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα, ο δε σεισμός θα έχει ισχύ 5,2 έως 5,9 ρίχτερ, για να μην πω πάνω από 6 βαθμούς. Μακάρι να κάνω λάθος”, υπογραμμίζει, ευχόμενος προφανώς να μην υπάρχουν ζημιές και θύματα!
ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΡΩΝΑ ΜΥΡΙΑΛΛΗ (2008)
“Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ για την πόλη μας. Αύριο το μεσημέρι, 6 ρίχτερ στην Αθήνα. Εύχομαι να κάνω λάθος”.
Είναι το γραπτό μήνυμα που έστειλε ο Μύρων Μυριαλλής στο κινητό τηλέφωνο γνωστού σει­σμολόγου μία μόλις μέρα πριν το φονικό σεισμό τουμαι να πέσω έξω. Μύρωνας”.
1999 στην Πάρνηθα. Σύμπτωση; Πρόβλε­ψη: θαύμα ή προφητεία; Ο ίδιος το αποκαλεί προαίσθηση.
-Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τι ακριβώς μου συμβαίνει. Μόλις, όμως είναι να γίνει ένας σει­σμός, μπορώ να το ξέρω. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά γίνεται αρκετά συχνά. Μεταξύ των συμπτωμάτων, εκτός από έναν ηλεκτρισμό που αισθάνομαι στα χέρια μου νιώ­θω και έντονο πόνο… Έχω επίσης τη δυνατότη­τα μέσω αστρικών ταξιδιών και διόρασης να ε­ντοπίσω το επίκεντρο του σεισμού και να ξέρω, με μια απόκλιση μερικών χιλιομέτρων, πού θα γίνει ο σεισμός.
niothi-sismoys2
Ο Μύρων ανακάλυψε το σπάνιο αυτο χάρισμα απο την ηλικία των 11 ετών, στο σεισμό του 1981. “Τότε έμενα με την οικογένεια μου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας”, μας λέει. Θυμάμαι πως μισή ώρα πριν τραβούσα τους γο­νείς μου έξω από το σπίτι. Τότε δεν ήξερα καν τι ση­μαίνει σεισμός. Πήγα να κοιμηθώ και το μόνο που θυ­μάμαι είναι πως είδα μια λάμψη. Κατέβηκα στην κουζί­να του σπιτιού μου κοι έκλεινα τα ντουλάπια, τακτοποι­ώντας τα ποτήρια που ήταν στο χείλος του νεροχύτη. Η μητέρα μου με ρώτησε τι συμβαίνει και της είπα πως “πρέπει να φύγουμε γιατί θα σπάσει το σπίτι”. Εκείνη με έβαλε για ύπνο. Λίγη ώρα μετά έσπασε το σπίτι…”.
Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Μύρων δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε από τον κοινωνικό του πε­ρίγυρο. Κλείστηκε στον εαυτό του και κράτησε μέσα του καλά κρυμμένο το μεγάλο του μυστικό. “Θα έρθει μια μέρα που θα σου το αποδείξω”, έλεγε, ενώ οι μετα­φυσικές του ανησυχίες τον οδήγησαν στο μακρινό Θι­βέτ, όπου μαθήτευσε δίπλα σε μοναχούς με αντικείμε­νο τη βιοθεραπεία.
indobserver.blogspot.gr
ΣΧΟΛΙΟ : Το Athensmagazine.gr δεν υιοθετεί κ πάνω απο όλα δεν θεωρεί αληθή όλα όσα λέγονται…Όμως επειδή σιχαινεται τη λογοκρισία το προβάλλει! Κι ο καθένας κρίνεται…