Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ 5/12/2013 «ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

ΣΤΙΣ 5/12/2013 «ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ


Στις 5/12/2013 «έφυγε» από τη ζωή ο Νέλσον Μαντέλα
Εμβληματική μορφή του αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, φυλακισμένος για 27 χρόνια προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής στις πρώτες εκλογές χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς, ο Νέλσον Μαντέλα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του 20ού αιώνα ως μαχητής εναντίον του τελευταίου ρατσιστικού καθεστώτος στον δυτικό κόσμο.
Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο μικρό χωριό Μβέζο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, και του δόθηκε το όνομα Ρολιλάχλα Μαντέλα. Το όνομα Νέλσον το πήρε από έναν δάσκαλό του την πρώτη του μέρα στο σχολείο, αλλά στη χώρα θα γινόταν αργότερα γνωστός και απλά ως Μαντίμπα, το όνομα της φυλής του.
Το 1937 στάλθηκε σε κολέγιο μεθοδιστών ιεραποστόλων, όπου για πρώτη φορά στη ζωή του απέκτησε φιλική σχέση με ανθρώπους από διαφορετική φυλή από αυτόν. Τελικά, για να αποφύγει ένα προξενιό, κατέληξε στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ξεκίνησε σπουδές Νομικής.
Ως φοιτητής αγωνίστηκε για να δοθούν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στις πάμπολλες ομάδες αυτοχθόνων στην Νότιο Αφρική.Το 1944 μπήκε στην οργάνωση «Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο» (ANC), ιδρύοντας μαζί με άλλους και τη Νεολαία του ΑΝC.
Στην πολιτική θεώρηση του Μαντέλα θα μπλέκονταν ο αντιαποικιακός αγώνας, η μάχη κατά των θεσμοθετημένων διακρίσεων βάσει φυλής, ο μαρξισμός και ακόμη και η αρχή της αντίστασης χωρίς βία του Μαχάτμα Γκάντι.
Το 1952 ήλθε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με το δικαστικό σύστημα του Απαρτχάιντ,όταν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την πολιτική του δραστηριότητα, με βάση τον νόμο για την "αντιμετώπιση του κομμουνισμού.
Αργότερα τον ίδιο χρόνο άνοιξε, μαζί με τον Όλιβερ Τάμπο, το πρώτο δικηγορικό γραφείο της Νοτίου Αφρικής μόνο με μαύρους νομικούς. Εξασκώντας τη δικηγορία, ο Μαντέλα έκανε εκστρατεία για την καταπολέμηση του Απαρτχαϊντ και το 1956 κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία. Μετά την πολύχρονη δίκη εναντίον του ίδιου και των συγκατηγορούμενών του, οι κατηγορίες τελικά κατέπεσαν.
Το καθεστώς του Απάρτχαιντ σκλήραινε όμως όλο και περισσότερο την στάση του και τελικά το 1960 το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο κηρύχθηκε παράνομο. Μαζί του πέρασε στην παρανομία και ο Μαντέλα, που απομακρύνθηκε από την αρχή της μη βίας.Τελικά, συνελήφθη ξανά, κατηγορήθηκε για σαμποτάζ και απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και καταδικάστηκε το 1964 σε ισόβια.
Με τον Μαντέλα στη φυλακή και την ηγεσία του εξόριστη, τα μέλη του ANC οι αυτόχθονες της Νοτίου Αφρικής προχωρούσαν σε εξεγέρσεις που κατέληγαν σε αιματηρή καταστολή. Τα στελέχη του ANC που βρίσκονταν στο εξωτερικό επέλεξαν να ξεκινήσουν εκστρατεία στη διεθνή κοινότητα εναντίον του Άπαρτχαϊντ γύρω από ένα πρόσωπο -τον φυλακισμένο Νέλσον Μαντέλα.
Εντός και εκτός Νοτίου Αφρικής, ο Μαντίμπα έγινε το σύμβολο της καταπίεσης και το σύμβολο του αγώνα για ελευθερία και ισότητα.
Οι εξελίξεις, στις οποίες συνέβαλε και η διεθνής κατακραυγή, οδήγησαν στην αποκατάσταση του ANC και την απελευθέρωση του Μαντέλα στις 11 Φεβρουαρίου του 1990. Από την ηγεσία του ANC, ξεκίνησε τις συνομιλίες με την κυβέρνηση για ένα κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα ήταν ίσοι απέναντι στο νόμο ανεξαρτήτως φυλής με την κατάρτιση νέου Συντάγματος.
Τιμήθηκε, μαζί με τον τότε πρόεδρο της χώρας Φρέντερικ ντε Κλερκ, με το Νόμπελ Ειρήνης το 1993. Στις εκλογές του επόμενου χρόνου, το ANC κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία και στις 9 Μαΐου ο Μαντέλα εξελέγη από το νέο Κοινοβούλιο ο πρώτος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.
Μετά το τέλος της θητείας του το 1999, πήρε μέρος ως διαμεσολαβητής σε διάφορες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αφρική. Τελικά, αποσύρθηκε οριστικά από τα κοινά το 2004 αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Οι δημόσιες εμφανίσεις του έγιναν έκτοτε όλο και λιγότερες.
Ο Νέλσον Μαντέλα έφυγε από τη ζωή στις 5 Δεκεμβρίου του 2013.
Πηγή: sansimera.gr

Πώς είναι το Τσέρνομπιλ σήμερα, 28 χρόνια μετά

Κρανίου τόπος: Πώς είναι το Τσέρνομπιλ σήμερα, 28 χρόνια μετά


Πέρασαν 28 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τον αντιδραστήρα Νο 4 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στο Τσερνόμπιλ.Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή η εικόνα έχει αλλάξει, πολλά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ακόμη και σήμερα ότι οι περιβαλλοντικές ισορροπίες διαταράχθηκαν και μόλις τα τελευταία χρόνια υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης. Χρησιμοποιώντας ένα drone, ο Phillip Grossman κατάφερε να λάβει πλάνα από ψηλά, προκειμένου να παραθέσει μια νέα οπτική από το σημείοΣτο πλαίσιο αυτό και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ένας Αμερικανός φωτογράφος προσπάθησε να καταγράψει τι συμβαίνει σήμερα στην περιοχή που περικλείει το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, αποτυπώνοντάς το σε συγκλονιστικές φωτογραφίες.
Μιλώντας στο RT ο φωτογράφος δήλωσε ότι πάντα γοητευόταν ως καλλιτέχνης «από τους πυρηνικούς σταθμούς, ακόμη και από τις καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν», καθώς μεγάλωσε σε περιοχή 11 μιλίων μακριά από το νησί των Τριών Μιλίων της Πενσυλβανία, όπου το 1979 συνέβη το χειρότερο ατύχημα αντιδραστήρα.
«Με την καταγραφή αυτών των εικόνων γινόμαστε μάρτυρες των όσων συνέβησαν. Ζωές καταστράφηκαν, οικογένειες ξεκληρίστηκαν» είπε μεταξύ άλλων ο Grossman.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του φωτογράφου ότι υπέπεσαν στην αντίληψή του κραυγές αρκούδων και άλλων άγριων ζώων στην περιοχή, η οποία σε ορισμένα σημεία παρουσιάζει έντονη βλάστηση, λόγω της απουσίας ανθρώπινης παρέμβασης.
Ο Grossman κατάφερε επίσης να μπει στα «άδυτα» του αντιδραστήρα No 4, απ” όπου ξεκίνησε η καταστροφή, τον Απρίλιο του 1986, που έμελλε να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά δυστυχήματα της ανθρωπότητας.
«Καταφέραμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στον αντιδραστήρα και στο δωμάτιο ελέγχου. Έμεινα εκστασιασμένος από όλα όσα είδα εκεί. Μας επέτρεψαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μείνουμε μέσα. Στεκόμουν εκεί και έβγαζα φωτογραφίες. Εντός 30 δευτερολέπτων συνειδητοποίησα πού βρισκόμουν» είπε ο Grossman.
πηγη
πηγή μου

Δείτε από ψηλά τα Μετέωρα!

Δείτε από ψηλά τα Μετέωρα!
πηγή και αφορμή που το είδα

Του Άρη τα καμώματα;

Δε ξανάγινε τέτοια ανάρτηση απ' τις σελίδες μου!
Αφού το πέτυχα όμως, κι αφού ο Άρης έχει "άγρια κέφια", να μη σας ενημερώσω;

Ο απρόβλεπτος Άρης στον Υδροχόο και πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Ο απρόβλεπτος Άρης στον Υδροχόο και πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο        
Ο Άρης θα μπει στον Υδροχόο την Παρασκευή στις 5/12 και θα μείνει και μέχρι τις 11.1.2015
Με τον δικό του τρόπο θα δημιουργήσει μια τάση για καινούργια εξερεύνηση, κοινωνικά ενδιαφέροντα αλλά και μια πολύ επαναστατική και προχωρημένη δράση. Ίσως να είναι όλο αυτό αναγκαίο για να μπορεί το σύστημα να προχωρήσει μπροστά και να δουλέψει ο καθένας μας με μοντέρνες και νέες καταστάσεις για να τραβήξει μπροστά και να είναι χορηγός και βοηθός μόνο για τον άνθρωπο και όχι για την εξουσία.
Η καινοτομία και ο πειραματισμός θα είναι αυτά που θα δώσουν μια νέα πνοή στον κόσμο και μια ελπίδα ότι κάτι καλό πάει να γίνει με στόχο να επωφεληθούν όλοι. Εντάσεις και δυσκολίες θα υπάρξουν κυρίως αν είσαι Ταύρος, Λιοντάρι ή Σκορπιός γιατί ο στόχος θα είναι η γρήγορη αλλαγή των καταστάσεων η οποία θα προέλθει από την εξωτερίκευση όλων των συναισθημάτων και των αντιλήψεων που υπάρχουν μέσα σου. Ίσως εκεί να είναι η σύγκρουση αλλά έτσι θα γίνει η βελτίωση. Η τάση για να ανατραπεί η ισχύουσα τάξη ίσως να δημιουργήσει τριγμούς στην ήδη ασταθή κατάσταση.
Κριός
Ενδιαφέροντα και νέοι φίλοι θα σου γεμίσουν που θέλεις με ένα πολύ δημιουργικό και θετικό τρόπο. Η σχέση με ένα Λιοντάρι θα περάσει από φιλικό επίπεδο πιθανόν σε ερωτικό αλλά σιγά-σιγά και μην βιάζεσαι γιατί θα γίνουν κάποια λάθη στην επικοινωνία. Η επαγγελματική σου κατεύθυνση θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες φορές γιατί θα βρεις την δική σου άκρη και δεν θα εξαρτάσαι από τους άλλους. Θα επικοινωνήσεις με πολύ κόσμο και το σίγουρο είναι ότι θα βρεις κάτι να ασχοληθείς και ίσως αφήσεις αυτό που κάνεις τώρα.
Ταύρος
Μια περίεργη πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι θα σου βάλει την ιδέα της συνεργασίας και της ομάδας αλλά για να πετύχει θα πρέπει εσύ να το προσπαθήσεις πολύ για να ξεπεράσεις κάποιες καταστάσεις που δεν τις καταλαβαίνεις. Η ιδιαίτερη μεταχείριση σε ένα πρόσωπο που συνεργάζεσαι θα είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να βγεις από τα αδιέξοδα. Πιθανόν να κρατάς ένα μυστικό εδώ και καιρό και αν δεν θέλεις να μαθευτεί για να μην βγει στην επιφάνεια. Θα υπάρξει τάση για αλλαγή συνθηκών και εσύ θα αντιστέκεσαι γιατί φοβάσαι να κάνεις κίνηση μπροστά. Ο Υδροχόος μπορεί να σε συνεπάρει και τότε να κάνεις το μεγάλο άλμα.
Δίδυμοι
Θα αναζητήσεις την ανεξαρτησία σου γι' αυτό μπορεί να γίνεις αυτοδίδακτος/η και επειδή η περιέργεια σου θα σε βάλει σε κάποιες περιπέτειες όλο αυτό θα βγει πολύ θετικά για σένα. Αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις τουλάχιστον θα σχεδιάσεις κάποια ταξίδια και αν ασχολείσαι με μια τέτοια δουλειά, θα κάνεις το καλύτερο με στόχο να πετύχεις κάποιες καλές συμφωνίες. Πάντως η σχέση σου με ένα ιδιόρρυθμο Υδροχόο θα σου αυξήσει το ενδιαφέρον και θα βγεις εύκολα από μια κρίση που μέχρι τώρα σε τυραννούσε. Αν σου βγει να ασχοληθείς με μια ιδιαίτερη θρησκεία ή ιδεολογία, θα σου δημιουργήσει νέες δρόμους έκφρασης.
Καρκίνος
Ιδιαίτερες και ιδιόρρυθμες καταστάσεις θα σε συνεπάρουν και αν καταφέρεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα της επικοινωνίας θα γίνεις εύκολα το άτομο που θα μπορεί να ελίσσεται και να κάνει την διαφορά. Δεν θα έχεις εκείνο το αρνητικό πνεύμα, ούτε θα γκρινιάζεις ή θα απαιτείς για αυτά που είναι να γίνουν. Απλά θα δεχτείς την διαφορετικότητα κάποιων ατόμων αλλά και την γνώση που θα πάρεις από αυτά και θα προχωρήσεις. Ο Υδροχόος σου «αλλάζει τα φώτα» είτε με τις εξαφανίσεις του, είτε με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του και όλα αυτά τα κάνει επειδή δεν μπορεί να συντονιστεί μαζί σου και νιώθει ανασφάλεια. Η σεξουαλική σου ταυτότητα θα απελευθερωθεί περισσότερο και σίγουρα θα δεχτείς και τις ιδιαιτερότητες άλλων ατόμων χωρίς να του κρίνεις ιδιαίτερα. Θα σε βοηθήσει πάντως το να ξεκινήσεις ένα είδος αυτογνωσίας ή μιας ιδιαίτερης εσωτερικής απελευθέρωσης.
Λέων
Έχεις ένα κρυμμένο εαυτό που κατά κάποιο τρόπο θα βγει προς τα έξω με στόχο την συνεργασία αλλά και την στενή σχέση. Χρειάζεσαι όμως εξάσκηση γιατί αν δεν έχεις δουλέψει σε σχέση με τους άλλους, μπορεί να νιώσεις καταπίεση και ίσως πιστέψεις ότι οι άλλοι θα είναι εμπόδιο για την εξέλιξή σου. Ίσως θίγεσαι πιο εύκολα και δε θα συγχωρείς τις λεκτικές επιθέσεις που μπορεί να δεχτείς. Σημειωτέον όμως ότι πιθανόν εσύ να τις έχεις προκαλέσει χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις. Η γνώμη του συντρόφου σου και των γύρω σου θα είναι πολύ σημαντική για σένα και δε θα σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου γιατί θα φοβάσαι να μην καπελωθείς και δεν θα γίνει αν από την πλευρά σου προσέξεις κάποια λάθη και δεν το προκαλέσεις.
Παρθένος
Θα δοκιμάσεις να ξεκινήσεις μια νέα δραστηριότητα η οποία δεν είναι και τόσο εύκολη για γιατί ίσως χρειαστείς να δεχτείς ακόμα και κάποιες εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες θα σε βγάλουν από κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα είναι εύκολο για σένα να διαπραγματευτείς την διαφορετικότητα με άλλα άτομα γιατί θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Αν νιώσεις πίεση από κάποιες καταστάσεις πιθανόν να έχεις ψυχοσωματικά προβλήματα και να νιώθεις ένταση με το παραμικρό. Πάντως αν υπάρχει θυμός, να τον βγάλεις κάνοντας γυμναστική ή διάφορα άλλα σπορ. Αυτό που θα χρειαστεί από την πλευρά σου είναι να μην βιάζεσαι γιατί μπορεί να βάλεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου.
Ζυγός
Παρόρμηση αλλά και μεγάλη τάση αστάθεια στην ερωτική σου ζωή, κυρίως αν υπάρχει ρωγμή και δεν θέλεις με τίποτε να την κλείσεις γιατί θα νιώσεις κάποια στιγμή ότι μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα και δε θα φοβηθείς να χαλάσεις ακόμα και μια σχέση που είσαι αρκετό καιρό μαζί. Τζόγος και τυχερά παιχνίδια ίσως σε ελκύσουν για λίγο γιατί θα παίρνεις ενέργεια και θα έχεις δράση. Η μεγάλη ζωτικότητα μπορεί να εκδηλωθεί και σε αθλητισμό ή σε διάφορα χόμπι που θα έχουν και ένα είδος φιλοδοξίας το να φανείς ή να θαυμαστείς από τους τρίτους. Με τον Υδροχόο θα βρεθείτε και πάλι κοντά αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και πολύ συζήτηση για να περάσετε όμορφα μαζί.
Σκορπιός
Ιδιαίτερες καταστάσεις μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις ένα εγκλωβισμό στο σπίτι σου και κυρίως από την οικογένεια σου, οπότε θα προσπαθήσεις να σταθείς και θα πεις τα πράγματα με το όνομά τους αλλά η επανάσταση που θα κάνεις θα είναι εντός συνόρων του σπιτιού σου. Η ανάγκη για ασφάλεια πιθανόν να σε κινήσει να προστατευτείς. Η καταπίεση που μπορεί να νιώθεις από ένα γονιό ίσως σε κάνει να μετανιώσεις που μένεις αυτή την στιγμή μαζί του. Θέλεις μεν να ανοίξεις το σπίτι σου και να καλέσεις πολλούς φίλους ίσως όμως νιώσεις ότι χάνεις την ιδιωτικότητά σου. Μόνο αν κρατήσεις τις σωστές ισορροπίες θα περάσεις καλά αυτή την περίοδο.
Τοξότης
Θα ασχοληθείς με θέματα που θα σε κάνουν να μιλήσεις με καινούργιες εμπειρίες, ταξίδια αλλά και έντονη επικοινωνία με πολύ κόσμο. Οι καλές ιδέες που έχεις πιθανόν να σε βοηθήσουν να κερδίσεις μια καλή συμφωνία και να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο με στόχο μόνο το κέρδος αλλά και την διάδοση ιδεών όπως είναι η φιλοσοφία, η αστρολογία ή η ψυχολογία. Η εφευρετικότητα είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τις συνηθισμένες γραμμές σε ό, τι κάνεις και να ξεπεράσεις τα όριά σου. Ίσως το θέμα ενός αμαξιού να σε προβληματίσει ή να βαλθείς να κάνεις μαθήματα οδήγησης. Η γνωριμία με ένα άτομο που συνέχεια ταξιδεύει θα σου κάνει καλό γιατί θα υπάρξει μεταξύ σας μια ταύτιση.
Αιγόκερως
Αποφασίζεις να κερδίσεις τον χαμένο χρόνο και να μην κάτσεις με χέρια σταυρωμένα γιατί θέλεις να κερδίσεις χρήματα αλλά με ένα πολύ πρωτότυπο και εφευρετικό τρόπο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα και να βάλεις όρια σε κάποια πράγματα που για τους άλλους μπορεί να φαίνονται δεδομένα αλλά εσύ πιθανόν τώρα να το μάθεις. Πρέπει να μάθεις να δουλεύεις και να κινείσαι ομαδικά για να μην μπεις σε διαδικασία να συνεργαστείς με ένα ιδιότροπο άτομο. Πάντως θα διεκδικήσεις χρήματα από ένα συνεργάτη σου που πιθανόν να είναι Υδροχόος. Το καλό είναι ότι θα μάθεις με ποιο τρόπο θα κάνεις διάκριση σε ζητήματα που σε απασχολούν δηλαδή αν είναι ευκαιρία ή όχι.
Υδροχόος
Ήρθε και η σειρά σου να κάνεις πράγματα για τα οποία μετά θα αισθάνεσαι άνετα και θα έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα βήματά σου αλλά και στις αποφάσεις σου. Εξαιτίας του ότι μερικές φορές παραπαίεις λόγω της απολυτότητας που έχεις σαν άτομο, δεν αφήνεις στον εαυτό σου μεγάλα περιθώρια να κινηθεί με ελευθερία. Τώρα όμως θα δώσεις μεγαλύτερο χώρο και χρόνο για σένα και αυτό είναι το ευχάριστο της υπόθεσης. Η δράση σου μπορεί να χαρακτηριστεί εκκεντρική ή περίεργη από τους άλλους αλλά τουλάχιστον θα συμπεριφερθείς όπως σου αρέσει και όπως σε κάνει και νιώθεις καλά.
Ιχθύες
Θα βρεθείς για λίγο μέσα στην απομόνωση είτε ηθελημένα είτε άθελά σου. Πάντως η κρίση που θα περάσεις από τους φίλους σου μπορεί να είναι ένα κίνητρο για να σκεφτείς τελικά με ποιο άτομο θέλεις να κάνεις παρέα και με ποιο όχι και θα φτάσεις στον σημείο να κάνεις ένα μικρό διαχωρισμό για να πετάξεις όσους κατά την γνώμη σου δεν αξίζουν. Πρέπει όμως να σκεφτείς και την γνώμη των άλλων γιατί μπορεί να τους έχεις αδικήσει. Η μυστικοπάθεια που θα σε πιάσει πιθανόν να σε εξυπηρετήσει στην προκειμένη φάση. Η βοήθεια που θέλεις να δώσεις σε άτομα που πιθανόν να έχουν προβλήματα, θα σε λυτρώσει από τις τύψεις και τις ενοχές και επιτέλους θα νιώσεις ότι με τον τρόπο σου προσφέρεις.

Πηγή: http://www.astrology.gr/astroQueen-Bella/planitiki-skakiera/item/67188-o-aprovleptos-aris-ston-ydrohoo-kai-pos-tha-epireasei-to-kathe-zodio#ixzz3L3R24Fhb

Νεκρή μαμά καρχαρίας, ζήσαν όμως τα 3 καρχαριάκια!

Συγκλονιστικό!


DEAD SHARK GIVES BIRTH TO 3 BABY SHARKS WITH HELP OF GOOD SAMARITAN ON THE BEACH 

Βρήκαν νεκρό καρχαρία στην παραλία, έσωσαν τα 3 καρχαριάκια!

Πηγή (που το έμαθα)

Ένα εκπληκτικό βίντεο μας δείχνει πως δημιουργήθηκε η Σαντορίνη


Ενα συγκλονιστικό βίντεο για τη δημιουργία του νησιού της Σαντορίνης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει πώς «γεννήθηκε» το νησί, αλλά και πώς…

έφτασε να έχει τη σημερινή του μορφή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, φαίνεται η δημιουργία του κυκλαδίτικου νησιού μετά από εκρήξεις αλλά και σεισμούς από 4 διαφορετικά ηφαίστεια. Το βίντεο δημιούργησε και ανέβασε στο διαδίκτυο ο Nikos Korakakis με βάση έρευνες επιστημόνων, ιδρυμάτων και πανεπιστημίων.
πηγή


Osho, 1931-1990

 

Δεν έχει τύχει να διαβάσω βιβλίο του, απ' αυτό το ταμπελάκι όμως, ανάμεσα στα πολλά που κυκλοφορούν στο Φεις, συγχίστηκα!

Διαφωνώ στο: ότι όλα οφείλονται σε μας, τους ίδιους!Έλεος! Υπάρχουν και τα δικά μας, υπάρχουν και των άλλων, υπάρχουν και τα άγραφα... όπως και τα γραμμένα.

Μπορείς, φυσικά, να είσαι και ευτυχισμένος - αναίσθητος!

Είναι να σου ταιριάζει το look...

******

Osho, 1931-1990

Osho, 1931-1990
Ο Όσσο (πραγματικό όνομα Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν) γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1931 και απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 1990. Πήρε το όνομα Όσσο (Osho) τ0 1989. Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος που κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη στη δημιουργικότητα και στην ευδαιμονία, στοιχεία που ενυπάρχουν στον άνθρωπο και τα οποία χάνει εντεταγμένος ων σε ένα σύστημα που αποτελείται από στατικά πιστεύω αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και κοινωνικοποίηση μέσα σε αυστηρά νομικά πλαίσια. Ο Όσσο υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας. Ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ινδία διδάσκοντας. Οι απόψεις του για την σεξουαλικότητα έγιναν αιτία να του κολλήσουν το παρατσούκλι "ο γκουρού του σεξ", (αποτέλεσμα του φοβικού συνδρόμου που κυριεύει την συντηρητική θρησκευτικοκεντρική κοινωνία όταν απειλούνται ο θεσμοί της). Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Βομβάη, οπότε και άρχισαν να αυξάνουν θεαματικά οι αριθμοί των Δυτικών που έρχονταν για να μυηθούν στην φιλοσοφία του. Το 1981 εγκαταστάθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ όπου οι οπαδοί του ίδρυσαν μια διεθνή κοινότητα με το όνομα Ρατζνισπουράμ. Η κοινότητα αυτή ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές του τόπου και ο Όσσο απελάθηκε από την χώρα με την κατηγορία ότι πα-ραβίασε τον νόμο περί μετανάστευσης. Επέστρεψε στο Πούνε, όπου και πέθανε το 1990. Το ασράμ του (το κέντρο του) είναι σήμερα γνωστό ως "The Osho International Meditation Resort".

Τα 122 βιβλία του συγγραφέα ΔΕΙΤΕ ΤΑ, εδώ!

******

Όσσο (Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς)

πηγή
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh) ( 1931-1990 , Ινδός γκουρού)
Όσσο (Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς)Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος που κέρδισε διεθνή αναγνώριση. Το πραγματικό του όνομα ήταν Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν (Chandra Mohan Jain) αλλά έγινε γνωστός με το όνομα Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς (Bhagwan Shree Rajneesh), το οποίο άλλαξε σε Όσσο (Osho) το 1989.
Δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Τζαμπαλπούρ πριν ιδρύσει την κοινότητά του στην Πούνα της Ινδίας. Σύντομα η Κοινότητα εξελίχθηκε στο πιο διάσημο σημείο συνάντησης για χιλιάδες αναζητητές που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του διαλογισμού και της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Η "Sunday Times" τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους 1.000 δημιουργούς του 20ου αιώνα, ενώ η εφημερίδα "Sunday Midday" της Ινδίας ως έναν από τους δέκα ανθρώπους -που μαζί με τον Γκάντι, τον Νεχρού και τον Βούδα- έχουν αλλάξει το πεπρωμένο της Ινδίας.
Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη στη δημιουργικότητα και στην ευδαιμονία. Οι απόψεις του για τη σεξουαλικότητα έγιναν αιτία να του κολλήσουν το παρατσούκλι "ο γκουρού του σεξ".
Το 1981 εγκαταστάθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ όπου οι οπαδοί του ίδρυσαν μια διεθνή κοινότητα με το όνομα Ρατζνισπουράμ αλλά αργότερα απελάθηκε.
Σχετικά με το έργο του, ο ίδιος ο Όσσο έχει πει ότι βοηθάει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη γέννηση ενός καινούργιου είδους ανθρώπου. Αυτός ο καινούργιος άνθρωπος, που τον είχε χαρακτηρίσει ως ο «Ζορμπάς ο Βούδας», είναι ικανός να χαίρεται και τις γήινες απολαύσεις του Έλληνα Ζορμπά και τη σιωπηλή γαλήνη ενός Γκωτάμα Βούδα.
Δεν έγραψε βιβλία, αλλά μετά το θάνατό του οι μαθητές του εξέδωσαν περισσότερο από 600 βιβλία μεταφρασμένα σε παραπάνω από 40 γλώσσες.



Όλη η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου είναι δανεισμένη. Δανεισμένη από αυτούς που δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι ίδιοι.
άρεσε σε 96
Βγες από το κεφάλι σου και μπες στην καρδιά σου. Να σκέφτεσαι λιγότερο, να αισθάνεσαι περισσότερο.
άρεσε σε 91
Η αγάπη είναι ο σκοπός. Η ζωή είναι το ταξίδι.
άρεσε σε 78
Ζω τη ζωή μου στηριζόμενος σε δύο αρχές: Πρώτον, ζω σαν σήμερα να ήταν η τελευταία μου μέρα σ’ αυτή τη γη. Δεύτερον, ζω σήμερα σαν να πρόκειται να ζήσω για πάντα.
άρεσε σε 54
Η γνώση είναι ζωντανή μόνο όταν τη αποκτάς εσύ ο ίδιος, όταν είναι άμεση εμπειρία. Όταν όμως την ξέρεις από τους άλλους, δεν είναι ζωντανή εμπειρία, δεν είναι γνώση, είναι απλώς μνήμη.
άρεσε σε 48
Μην λες αυτό είναι καλό και αυτό είναι κακό. Άφησε τις διακρίσεις. Δέξου τα όλα όπως είναι.
άρεσε σε 48
Θα βρεις νόημα σ’ αυτή τη ζωή μόνο αν το δημιουργήσεις εσύ.
Είναι ένα ποίημα που θα συνθέσουμε, ένα τραγούδι που θα τραγουδήσουμε, ένας χορός που θα χορέψουμε.

άρεσε σε 45
Ο Θεός δημιουργεί μόνο πρωτότυπα. Δεν του αρέσουν τα αντίγραφα.
άρεσε σε 39
Ο πιστός, ο θρήσκος δεν είναι Ερευνητής. Ο πιστός βαριέται, δεν θέλει να ψάξει, γι' αυτό πιστεύει.
άρεσε σε 39
Όταν το μυαλό γνωρίζει, το λέμε γνώση. Όταν η καρδιά γνωρίζει, το λέμε αγάπη. Και όταν η ύπαρξη γνωρίζει, το λέμε διαλογισμό.
άρεσε σε 33
Η αυτοκτονία δεν είναι τίποτε άλλο από το έσχατο παράπονο, το πιο απαίσιο παράπονο για την ύπαρξη.
άρεσε σε 32
Όποτε συναντώ πόρνες, δεν μιλούν ποτέ για σεξ. Θέλουν να μάθουν για την ψυχή και το Θεό. Συναντώ επίσης ασκητές και μοναχούς, και όταν βρεθούμε μόνοι, ρωτούν μόνο για σεξ.
άρεσε σε 31
Το εκ γενετής δικαίωμα του καθενός δεν είναι να προσεύχεται στο Θεό, αλλά να γίνει Θεός.
άρεσε σε 31
Να είσαι ρεαλιστής. Προγραμμάτισε ένα θαύμα.
άρεσε σε 29
Μόνο το ψεύτικο και το αβέβαιο δημιουργούνται γρήγορα, όπως στην αλυσίδα συναρμολόγησης. Ενώ για κάτι αληθινό χρειάζεται χρόνος.
άρεσε σε 26
Μην κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα. Στάσου στο ποτάμι, γίνε το ποτάμι. Και το ποτάμι ήδη κατευθύνεται προς τη θάλασσα.
άρεσε σε 25
Στη Δύση, ο φοιτητής πηγαίνει στον καθηγητή. Στην Ανατολή, ο μαθητής πηγαίνει στο Δάσκαλο.
άρεσε σε 23
Η δημιουργικότητα είναι ο Θεός, και αν νιώθετε κάποια παρόρμηση για δημιουργία, να ξέρετε είναι παρόρμηση για να συναντηθείτε με τον Θεό.
άρεσε σε 23
Στη Βουδιστική ορολογία δεν υπάρχει κάτι σαν την αμαρτία. Μόνο λάθη, σφάλματα. Δεν υπάρχει καταδίκη. Το λάθος μπορείς να το διορθώσεις. Είναι απλό.
άρεσε σε 21
Τα πλήθη δημιουργούν ψευδαισθήσεις.

Πρεμιέρα της παράστασης ¨Ο Μικρός Πρίγκιπας¨ του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ

Πρεμιέρα της παράστασης ¨Ο Μικρός Πρίγκιπας¨ του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ



Σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 21:00 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Βόλου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Πρόκειται για ένα παραμύθι πασίγνωστο και διαχρονικό για όλες τις ηλικίες αφού εδώ και εβδομήντα χρόνια συναρπάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους με τη μαγική ιστορία του μικρού πρίγκιπα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ και δεν θα βασιλέψει πουθενά. Αν και η υπόθεση του έργου θεωρείται παιδική ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Το έργο είναι ένα συμβολικό παραμύθι με ποιητική γραφή που έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία από τις εμπειρίες του πιλότου συγγραφέα του. Η ουσία της παράστασης περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: ¨Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια¨ και. "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι' αυτό που έχεις εξημερώσει" ,"Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα", ¨Δεν υπάρχουν εμπορικά που να πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους¨, ¨Τα αστέρια είναι όμορφα γιατί σε ένα από αυτά υπάρχει ένα λουλούδι που δεν το βλέπουμε¨.

Η παράσταση, εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2014 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες αφού κάθε ένας από αυτούς μπορεί να κάνει μια διαφορετική «ανάγνωση» του έργου. Για τον λόγο αυτό εκτός από τις προγραμματισμένες πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία έχουν προγραμματιστεί και βραδινές παραστάσεις για το κοινό. Πρωινές παραστάσεις για μαθητές σχολείων θα πραγματοποιηθούν στις 10, 11,12,17,18 & 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 .Η δεύτερη παράσταση για το κοινό θα δοθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης, όπου ανήκουν στο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας, είναι:

Σκηνοθεσία-απόδοση: Δημήτρης Δακτυλάς (Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου), Μουσική: Νίκος Αδρασκέλας, Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κομνηνός, Κοστούμια: Νικολέτα Καίση, τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν γνωστοί και νεότεροι ηθοποιοί της πόλης και συγκεκριμένα οι : Λήδα Τουλουμάκου, Δημήτρης Δακτυλάς, Αντώνης Κουτσελίνης, Σταμάτης Παγασαίος , Αποστόλης Τσιρώνης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, και Μαρία Πράντζου.

ΤΟ ΕΡΓΟ:
Ένας πιλότος, κουρασμένος από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει αποτραβηγμένος από αυτούς. Σε μια από τις πτήσεις του αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας, γιατί το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά, με προμήθειες νερού οχτώ ημερών. Εκεί συναντάει το μικρό πρίγκιπα, ένα διαφορετικό παιδί από έναν άγνωστο πλανήτη μεγάλο όσο ένα σπίτι. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει εδώ κι ένα χρόνο, επισκέπτεται καινούριους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει. Είναι όμορφος κι ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος κι απρόβλεπτος όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι. Ο πιλότος, την ενώ αγωνίζεται να επισκευάσει το χαλασμένο αεροπλάνο του κι ανησυχεί για την επιβίωσή του, αναγκάζεται ν' αντιμετωπίσει τον μικρό πρίγκιπα , που είναι ερωτευμένος μ' ένα τριαντάφυλλο, που παρηγορεί τη μοναξιά του με ηλιοβασιλέματα, που στον πλανήτη του έχει όλα κι όλα τρία μικροσκοπικά ηφαίστεια και λαχταράει ν' αποκτήσει ένα αρνάκι έστω κι αν αυτό είναι σε ζωγραφιά και δε φαίνεται, γιατί είναι κλεισμένο σ' ένα κασόνι. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις και τα εισιτήρια μπορείτε να απευθυνθείτε στον «Δίαυλο», Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-25363.

Κρατήσεις για τα Σχολεία στο τηλέφωνο 24210-33692 από Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-12:00.

Τιμές εισιτηρίων : παιδικά, μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνεργοι 3 € & ενήλικές 5 €

πηγή