Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά - Υπογράψ' τε για το Χαμόγελο του παιδιού!

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά


«Ποιος μπορεί να πάρει την απόφαση να κλείσουν τα Σπίτια μας προκειμένου να συμμορφωθούμε στα νέα δεδομένα; Ποιος μπορεί να πάρει την απόφαση να χωρίσει τα αδέρφια που το ένα είναι η μόνη οικογένεια του άλλου; Ποιος αποφασίζει για την ιδρυματοποίηση των παιδιών και δεν αναφέρει πουθενά τις λέξεις: αγάπη, φροντίδα και στοργή; Εμείς, εργαζόμενοι, εθελοντές και τα παιδιά μας αποφασίζουμε να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα και να μην αφήσουμε κανέναν να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους!»
11 Δεκεμβρίου 2014
Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
 ***
Βάσει της Υπουργικής Απόφασης που αφορά σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και όχι σε δημόσιους φορείς, σχετικά με τις Προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας, όπως αυτό προβλέπεται στον Ν. 2345/95 (ΦΕΚ 213 τ.α’), που επί του παρόντος παραμένει σε ισχύ παρά τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει, τα 11 Σπίτια του Οργανισμού μας θα πρέπει να κλείσουν!

Παρακαλούμε προωθήστε το μήνυμα!
***
Εκτός και εάν....

συνολικά 35 παιδιά από τα 11 Σπίτια μας αποχωρήσουν. (Μόνο βάσει κριτηρίου δυναμικότητας Σπιτιών)

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργήσει συνολικά 15 νέα Σπίτια για να συνεχίσει να μεγαλώνει τα 310 παιδιά του. Δηλαδή 4 περισσότερα από αυτά που σήμερα λειτουργεί. Φυσικά θα χρειαστεί να χωριστούν αδέλφια. (Μόνο βάσει κριτηρίου διαχωρισμού Δομών ανά ηλικιακή ομάδα)

Ωστόσο

το κόστος ανέγερσης 15 νέων σπιτιών βάσει των νέων προδιαγραφών θα κοστίσει συνολικά 15.000.000€ (1.000.000 κάθε οίκημα με προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθέσιμο ιδιόκτητο οικόπεδο. Φυσικά στο κόστος του 1.000.000€ δεν συμπεριλαμβάνεται ο απαραίτητος εξοπλισμός.)

Ενώ

το κόστος στελέχωσης και λειτουργίας των 15 νέων σπιτιών θα ανέλθει συνολικά στα 4.500.000€ ετησίως. (Μόνο βάσει κτηριακών προδιαγραφών)

***

Γιατί δεν πρέπει να κλείσουν τα Σπίτια μας

Γιατί δεν πρέπει να τροποποιηθεί το Μοντέλο Λειτουργίας τους

● Γιατί από το 1997 έχουν μεγαλώσει σε αυτά 755 παιδιά. Παιδιά που σήμερα έχουν μία αρμονική φυσιολογική ενήλικη ζωή αν και στην παιδική τους ηλικία χρειάστηκε για λόγους κακοποίησης- παραμέλησης ή εξαιτίας σοβαρών κοινωνικών συνθηκών να απομακρυνθούν από το οικείο οικογενειακό περιβάλλον τους.

● Γιατί σήμερα τα Σπίτια μας είναι μία μεγάλη ασφαλής αγκαλιά για 310 παιδιά, όλων των ηλικιακών ομάδων και των δύο φύλλων, ανεξαρτήτου φυλής ή εθνικότητας,

● Γιατί όλα τα παιδιά παραπέμπονται στα Σπίτια μας κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Εντολής ή/και Διάταξης από τις αρμόδιες Εισαγγελίες της χώρας, από δηλαδή κρατικούς φορείς που εμπιστεύονται το έργο μας.

● Γιατί βασικό μέλημά μας είναι η παροχή προστασίας, αγάπης, σεβασμού σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, η διατήρηση και ενίσχυση όλων των δικαιωμάτων τους και η παροχή ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος στα παιδιά, στο οποίο θα απολαμβάνουν όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη τους.

● Γιατί πρότυπο για τη λειτουργία των Σπιτιών μας είναι η οικογένεια και κανόνας η αποφυγή ιδρυματισμού των παιδιών.

● Γιατί τα παιδιά μας μεγαλώνουν όπως κάθε άλλο παιδί, φοιτούν σε σχολεία της περιοχής, παρακολουθούν και εξωσχολικές δραστηριότητες, βάσει των προτιμήσεων τους, συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και διατηρούν την επαφή τους με φίλους και συμμαθητές.

● Γιατί καθημερινά στα Σπίτια μας δίπλα σε κάθε παιδί βρίσκονται εξειδικευμένοι επιστήμονες (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εκπαιδευτικοί, Νοσηλευτές) αλλά και βοηθητικό προσωπικό (Μαγείρισσες, Προσωπικό καθαριότητας, Οδηγοί)

● Γιατί το Μοντέλο Λειτουργίας των Σπιτιών μας επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια μας, παιδιά ενήλικα με συγκροτημένη σκέψη και ζωή, παιδιά που πλέον είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες, μαμάδες, μπαμπάδες, αξιόλογοι άνθρωποι.

● Γιατί το Μοντέλο Λειτουργίας των Σπιτιών μας συγκαταλέγεται στις καλές πρακτικές διεθνώς από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, από το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, από συνεργάτες μας στο εξωτερικό και φυσικά από τους Εισαγγελείς στην Ελλάδα αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς όπως ο Συνήγορος του Πολίτη.

● Γιατί τα Σπίτια μας είναι «ανοικτά» σε κάθε Έλληνα πολίτη να τα επισκεφθεί, να δει, να βιώσει στιγμές με τα παιδιά μας.

● Γιατί τα 755 παιδιά που έχουν μεγαλώσει στα Σπίτια μας χαρακτηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οικογένειά τους!

Δείτε την εκδήλωση για τα Σπίτια μας κι ακούστε τι έχουν να πουν τα ενήλικα παιδιά μας εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τα Σπίτια μας εδώ.

***

«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!»
9 Νοεμβρίου 1995
Ανδρέας Γιαννόπουλος, Ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»