Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Διοργάνωση REGATTA στο Βόλο

Διοργάνωση REGATTA στο Βόλο Τι λέτε αξίζει τον κόπο να το διεκδικήσουμε; Νομίζω πως επιβάλετε.

Η εμπειρία μου με την International Tall Ships Training Conference 2014…..ένας καινούριος κόσμος  

Της ΘΕΚΛΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Τουριστική πράκτορα
Μέλος Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας


Μόλις πρόσφατα πήρα μέρος στον συνέδριο της International Tall Ships η οποία είναι μία πολύπλοκη διοργάνωση, και πράγματι έμαθα πράγματα τα οποία δεν τα είχα σκεφτεί πόσα σημαντικά είναι για την τοπική μας οικονομία, τουρισμό και επιχειρηματικότητα.
Ανακάλυψα νέες τεχνικές μάρκετινγκ προορισμών, events τα οποία φέρνουν κερδοφορία και αναγνωρισιμότητα σε έναν προορισμό, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα εορταστικό κλίμα στους κατοίκους και μία ευφορία και περηφάνεια για τον τόπο τους….και ίσως αυτό να είναι και το πιό σημαντικό.  Το 2010 θυμάμαι ότι για 5 ημέρες είχα την αίσθηση ότι είχαμε ένα μεγάλο πάρτυ και κάτι όμορφο συνέβαινε στην ζωή μας…..παράλληλα πολλοί κόσμος έφτασε να έρθει στο Βόλο και το Πήλιο με αφορμή την Regatta.
Και κάπως έτσι με την πρόταση που έγινε στο Επιμελητήριο μας να βοηθήσουμε και στηρίξουμε την προσπάθεια να διοργάνωσουμε μια νέα regatta στα επόμενα χρόνια βρέθηκα σε αεροπλάνα και αυτοκίνητα για την Λα Κορούνια της Ισπανίας. Και πραγματικά άξιζε τον κόπο….έμαθα πράγματα που θα με βοηθήσουν και στην δουλειά μας, αισθάνθηκα μέλος μίας νέας κοινότητας, και κατάλαβα την αξία μία τέτοιας διοργάνωσης (αλλά και της σκληρής δουλειάς και του επαγγελμετισμού που πρέπει να επιδείξουμε). Μερικά ενδεικτικά στοιχεία για μία πρώτη ενημέρωση όλων σας για να σας βάλω στο κλίμα:

Το 2014, οι παρακάτω αγώνες & διοργανώσεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία τοπικών φορέων με την Sail Training International:
• The SCF Black Sea Tall Ships Regatta
• The Tall Ships Races 2014
• The Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014
Τα 6 σημεία κλειδιά και στοιχεία των διοργανώσεων το 2014 έχουν ως εξής:
1. Τα παραπάνω events παρακολουθήσανε πάνω από 4 εκατομμύρια επισκεπτών.
2. Τα 10 λιμάνια που φιλοξένησαν τα events τα επισκεφτήκανε περίπου 4382000 επισκέπτες όλων των ηλικιών και χωρών. Πιο συγκεκριμένα:
• Η SCF Black Sea Tall Ships Regatta τον Απρίλιο & Μάιο προσέλκυσε περίπου 1361000 επισκέπτες συνολικά.
• Η Tall Ships Races 2014 τον Ιούλιο & Αύγουστο προσέλκυσε περίπου 1,675,000 άτομα τα οποία επισκέφτηκαν όλα τα λιμάνια.
• Η Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014 τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο προσέλκυσε attracted 230,000 επισκέπτες στο Falmouth της Αγγλίας και 1,116,000 επισκέπτες στο Royal Greenwich του Λονδίνου.
3. Πάνω από 150 πλοία διαφόρων κατηγοριών πήραν μέρος και στα 3 γεγονότα.:
Η SCF Black Sea Tall Ships Regatta τον Απρίλιο & Μάιο είχε 29 πλοία τα οποία επισκέφτηκαν την Βάρνα στη Βουλγαρία, το Novorrssiysk & Sochi της Ρωσσίας και την Κωστάντζα τςη Ρουμανίας.
Η Tall Ships Races 2014 είχε 78 πλοία τα οποία επισκέφτηκαν τις πόλεις, λιμάνια και πειροχές των Harlingen της Ολλανδίας,Fredrikstad and Bergen της Νορβηγίας και Esbjerg της Δανίας.
• Η Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014 τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο είχε συμμετοχή 44 πλοίων στα λιμάνια και πόλεις του Falmouth και Royal Greenwich.
4. Πάνω από 1000 διεθνή μέσα κάλυψαν, μετέφεραν και αρθρογράφησαν τα εν λόγω γεγονότα και κατ΄επέκταση τις πόλεις και περιοχές αυτών. Πάνω από 1000 δημοσιογράφους, μέσα μαζικής ενημέρωσης, φωτογράφοι αλλά και περιοδικά, websites, bloggers κάλυψαν τα γεγονότα οι οποίοι μεταξύ του δημιουργήσανε πάνω από 175000 διαφορετικά άρθρα και ιστορίες, ενώ χιλιάδες ήραν οι φωτογραφίες και εικόνες που εστάλησαν από το γεγονός σε όλον τον κόσμο.
5. Το αντίστοιχο ποσό διαφήμισης εάν είχε πληρωθεί θα αντιστοιχούσε στο ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ. Η αναγνωσιμότητα του γεγονότος σε συνδυασμό με την τουριστική κινητικότητα, των ημερών πρίν και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και των εικόνων που ταξίδεψαν στον διαδίκτυο και ως εκ τούτου της αναγνωσιμότητας του γεγονότος, αλλά και της πόλης προσδίδει μεγάλη αξία στην διοργάνωση, αλλά και στο λιμάνι και πόλη που το φιλοξενεί.
6. Πάνω από 9,000 άτομα απολαύσανε τις διοργανώσεις και πήραν μέρος στην εμπειρία της STI. Πιο συγκεκριμένα 9115 νέοι με την βοήθεια των πληρωμάτων εκπαιδεύτηκαν και γνώρισαν την εμπειρία της Sail Training, το οποίο βοηθάει τόσο στην εμπειρία του ταξιδιού, αλλά ανοίγει και νέους ορίζοντες επιχειρηματικότητας, δεδομένου ότι μέσα από την εν λόγω εμπειρία πολλοί εκπαιδεύονται σε βασικές αρχές συνεργασίας, ηγεσίας και επιχειρηματικότητας.
7. Δημιουργήθηκαν πάνω 67000 νέοι Facebook fans, το οποίο βάζει τα λιμάνια λόγω του γεγονότος στον παγκόσμιο χάρτη.

Τι λέτε αξίζει τον κόπο να το διεκδικήσουμε????????   Νομίζω πως επιβάλεται!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...