Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Γνωρίζοντας το πνευματικό έργο του Αλέξανδρου Καπανιάρη (Κρατούμενο 9 - ΠΡΟΧΕΙΡΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ)Ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, δεν ήταν στα κρατούμενά μου!
Προέκυψε μετά απ' την δυνατή ομιλία του, στην παρουσίαση του βιβλίου "Μνημεία και μνήμες από την ιστορία της Ζαγοράς", του δασκάλου μου Νίκου Διαμαντάκου, κι απ' την περιβόητη ερευνητική σκυτάλη, που του παρέδωσε!
(Λεπτομέρειες σ' αυτή την ανάρτηση, Εδώ!)


******
Μαθαίνω λοιπόν, έστω και τόσο αργά και φυσικά, "κλέβω" έτοιμο υλικό απ' την σελίδα του!
Πώς αλλιώς;
****

Ώρα 3:22!
Λοιπόν, έρχομαι λαχανιασμένη απ' το blog του Αλέξανδρου Καπανιάρη!
Χάζεψα...
"Έκλεβα", "έκλεβα", τί να του "κλέψεις";
Η γνώση και η μόρφωση, δεν κλέβονται! Πόσο δε, το ταλέντο! Γιατί, φυσικά και δεν τον έχω διαβάσει (ακόμα), αλλά η ομιλία του (να μην επαναλαμβάνομαι) που εκείνος έγραψε και διάβασε, μ' άρεσε!

Άρα, θα μ' αρέσει και η γραφή του, δεν το συζητάμε!
(Οπότε, πάμε παρακάτω, γιατί ο Αλέξανδρος θα με κάνει να "παπαγαλίζω" όλον το χειμώνα, κι εγώ, άλλα κανόνιζα, πρώτα ο Θεός! "Εμπόδια", κι εμπόδια, κακά και καλά, πάει κι ο Νοέμβρης!)

Του "έκλεψα" πολλά, αλλά βλέπω ο μπλόγγερ, διαμαρτύρεται!
"Ποιον πας να κλέψεις, κυρά μου;" σα να μου λέει!
Αν ανεβάσω όλα αυτά τα λινκς (έτσι τα λένε, λέει!) που έφερα, η σελίδα μου θα γίνει τριασδιάτατη, γιατί κάπου εκεί κυμαίνεται ο Αλέξανδρος!
Βάλε: Συγγραφέας, ερευνητής, καθηγητής, υποψήφιος Διδάκτορας, πολιτικός (κοντά, κάτι τέτοιο κατάλαβα), νέος (άρα έχει πολλά να αποδώσει ακόμα!), με μεράκια (αυτό, πού το πας;) ΚΑΙ Ζαγοριανός!
Τι τρεις διαστάσεις, μετρούσα;
Σα να ξέχασα να μετράω, τελευταία!
Πολυδιάστατη θα γινόταν η σελίδα μου, αν έφερνα εδώ κι άλλο υλικό του Αλέξανδρου και με τόσα βαριά όνόματα που κουβαλάει!(Δεν το συζητάμε!)
Αλέξανδρε Καπανιάρη, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!
Σηκώνω ψηλά τα χέρια, σε "Συγχαίρω Θερμότατα" και παραδίνω την δική μου αδύναμη σκυτάλη, στους μπλόγγερς και φίλους- φεις, να σε ΨΑΞΟΥΝ! (Μέσα και οι Ζαγοριανοί, γιατί πολύ φοβάμαι, κι αυτοί, ίσως είναι πολλοί, που δεν σε ξέρουν!)
Αν στεναχωριέμαι για κάτι, είναι που σε γώρισα τόσο αργά και σε πολύ λάθος στιγμή της ζωής μου!
Αν απορώ και θυμώνω με κάτι, τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για την πατρίδα, είναι "ΓΙΑΤΙ" δεν σε ήξερα!
Ποτέ δεν έφτασε "ΚΑΤΙ" τόσο δυνατό, όπως είναι το γενικό έργο σου, έτσι "δυνατά", στ' αυτιά μου!
Κασλάς και παραμύθι, τα είδα στο Σταπα (Φέις - γωνιά για Πατρίδα), τα "διαφήμισα" κι εκεί, κι εδώ και παραπέρα! Να τρέξω να τα πάρω, ειδικά αυτή την εποχή, "αδυνατώ", από πολλές απόψεις.
(Δεν είναι μόνο τα οικονομικά, στίβες τα βιβλία, όπου μπορείς να φανταστείς! Χρόνος και συγκέντρωση μυαλού δεν υπάρχει, να μη πω και τόπος! Είχα μια γωνιά ... αλλά γέμισε από το νυκοκυριό της ξενητεμένης, πια, κόρης μου, οπότε, είπαμε: Λάθος εποχή! Καρά- Λάθος! Ακόμα κι ο υπολογιστής, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει σταθερή θέση! Περπλανώμενος είναι, όπως κι εγώ! Αφού μερικές φορές τον ψάχνω ή και βαριέμαι να τον ανοίξω!)
Πρέπει να συμπίπτουν οι στιγμές των ανθρώπων, για να γνωριστούν καλά, εφόσον έχουν τα ίδια πνευματικά ενδιαφέροντα και κυρίως, ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα! Αλλιώς, μισές "δουλειές", δεν γίνεται!
Ίσως έτσι εξηγείται που δεν έμαθα τόσα χρόνια! Το αν άκουγα κάποιες φορές "Αλέξανδρος Καπανιάρης", ακόμα κι αν το έγραφα για να "διακινήσω" το έργο σου, "ψηφιοποίηση", δε μου "έλεγε" τίποτα, τόσο ΔΥΝΑΤΟ, όσο είσαι!
(Το σπουδάζεις, το κάνεις, είναι η δουλειά σου! Συνήθως, έχω πολλές απαιτήσεις από τους σπουδαγμένους, απ' αυτούς που είναι η δουλειά τους να κάνουν κάτι σωστά και καλά, αλλά, εσύ, τις ξεπέρασες κι αυτές! Ήσουνα η πνευματική έκπληξη της χρονιάς, για μένα, δεν το συζητάμε!)
Να είσαι απόλυτα σίγουρος, λοιπόν, πως, ακόμα κι αν ήρθα στην σελίδα σου άλλη φορά, για να "κλέψω" κάτι, μόνο αν ήξερα, θα διέθετα πολύ ελεύθερο (τί ελεύθερος; υπάρχει τέτοιος;) χρόνο, για να σε διαβάσω χαλαρά και να σε μάθω! Το να σιώπησα εσκεμμένα, δεν είναι του χαρακτήρα μου! Ούτε στον πρώτο εχθρό μου, πίστεψέ με, δε θα το έκανα!
Γι' αυτό λοιπόν, για να συντομεύω τις πολλές πολλές εξηγήσεις, και μάλιστα δημόσια, σου ζητάω μια Μεγάλη Δημόσια (κι αυτή) "ΣΥΓΓΝΩΜΗ", όχι γιατί δεν ήξερα τον κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη που Αν και πολύ νέος, κουβαλάει στις πλάτες του "βαρύ" έργο,
 (υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι που δεν τους ξέρω και ποτέ δε θα τους μάθω, γιατί έτσι συμβαίνει, και γιατί δεν γεννηθήκαμε όλοι οι άνθρωποι, για να ζούμε με το άγχος της μάθησης (μια χαρά τα περνάνε οι γειτόνισσές μου που πίνουν καφεδάκι, όλες μαζί, όλη μέρα! Πάνε και τις βόλτες τους, ζουν! Έχουν ένα χαμόγελο, ΝΑ!, πίστεψέ με! .. μη κοιτάς εμένα, που ξέφυγα απ' "αλλού" και βρέθηκα στον "αέρα"! Ειδική περίπτωση, χρειάζομαι μελέτη! Ομολογώ, όμως, ήταν το καλύτερο Πανεπιστήμιο, πέρα απ' την ίδια τη ζωή και τις εμπειρίες (φυσικά!) της ίδιας!... Κλείνει κι αυτή η μεγάλη παρένθεση! Είπαμε, ελεύθερος χώρος, μπορώ να εκφραστώ κι εγώ, ανάγκη μεγάλη πια, με πνίγει, γενικώς και ειδικώς!)
αλλά, γιατί προσφέρει Ιερό Έργο στην Πατρίδα μου, κι εγώ, όφειλα να το ξέρω και να το στηρίξω, ακόμα, κι αν, (ας πούμε) σε γνώριζα και δεν σε συμπαθούσα, ώς Άνθρωπο!
Ε, τι άλλο, να πω;
Τέτοια σύσταση, 9 χρόνια στα μπλογκ, δεν έχω ξανακάνει!
(Να, που έγινε!  Θα την πω, όμως,  "Κρατούμενη μεν 9, μα ΠΡΟΧΕΙΡΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ", γιατί... αντί "εσού", μάς προέκυψε "ημείς", όπως έλεγε κι ο δάσκαλος, κάποτε, δε το φανταζόμουνα και δε θέλω να προβάλλω πολύ αυτή! Δεν είναι σωστό, κι ο λόγος ανήκει ΚΑΘΑΡΑ, σε σένα! Θέλω όμως να την διαβάσουν και κάποιοι! Δεν έχω κρυφά, συνήθως, εδώ, εξομολογούμαι! Εντάξει; Κι "ΟΧΙ" να πεις, θα είναι ήδη αργά! Εγώ θα την έχω δημοσιεύσει, γιατί έτσι νιώθω αυτή την στιγμή! Αν η λογική του αύριο πει "Όχι", εύκολα την κατεβάζω! Μία εντολούλα είναι στον ηλεκτρονικό έγκέφαλο! Εσύ τα ξέρεις, καλύτερα!)


Λόγω της ώρας 5:35 π.μ. ξημέρωμα Σαββάτου, (που λέει κι ο αγαπημένος μου Βασίλης Παπακωνσταντίνου), σε συστήνω με σύντομη απλή πάσα, χωρίς παρεξηγήσεις, γιατί,  θέλω ν' αφήσω και δυο στιγμούλες μου εδώ, πριν κοιμηθώ, κι αύριο μού φύγει κι αυτό, σαν τόσα άλλα!
"ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ", λοιπόν, στην ζωή σου και σε ΟΛΑ σου τα όνειρα και έργα!
Ένα είναι σίγουρο, δε θα χαθούμε! Έχουμε κοινή Μάννα Πατρίδα!  

Ώχ! Παρακάτω τα "κλεμμένα" κρατούμενά μου!
Νόμιζα πως ήταν στην αρχή της ανάρτησης!
Πάμε, κρατώντας ότι βολεύει το τσουβάλι του μπλόγγερ, όπως κάνουν άλλωστε και οι πραγματικοί κλέφτες!

Σύντομο Βιογραφικό

Αλέξανδρος Καπανιάρης

Ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης είναι έγγαμος με δυο παιδιά και είναι διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από το 2012 υπηρετεί με θητεία ως υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Μαγνησίας. Το βασικό του πτυχίο είναι Μηχανικός Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής Αθήνας, ενώ στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το προπτυχιακό τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της σχολής παιδαγωγικών της ΠΑ.ΤΕ.Σ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο αντικείμενο «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης & Παραγωγής Διδακτικού Υλικού» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στις «Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επίσης είναι επιστοποιημένος επιμορφωτής Β’ επιπέδου για την ειδικότητα της Πληροφορικής (ΠΕ19-20) όπως επίσης και  πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α., και  Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ενώ έχει διδάξει σε Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ., Ι.Δ.ΕΚ.Ε., Ε.Κ.Δ.Δ.Α. πληροφορική, πολιτιστική διαχειρίση/νέες τεχνολογίες και Τ.Π.Ε. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά ως εισηγητής και κριτής και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εκπαιδευτική τεχνολογία, τις παιδαγωγικές εφαρμογές Η/Υ, το εκπαιδευτικό λογισμικό, τις Τ.Π.Ε. και την πολιτισμική πληροφορική. Επίσης, έχει διδάξει σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, τα τελευταία έξι έτη έχει διδάξει τα μαθήματα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία – Πολυμέσα» και «Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ» ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, Παράρτημα Βόλου. Από το 2012 είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε συνεργάτης εκπαιδευτικός του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»  (ΙΤΥΕ) για τον ψηφιακό εμπλουτισμό των σχολικών βιβλίων (ψηφιακό σχολείο) και από 1/4/14 έως 31/10/14 διετέλεσε συνεργάτης του έργου "Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων" του ψηφιακού σχολείου. 
Βιβλία

Εκδόσεις

Συγγραφικό Έργο – Ψηφιακές Παραγωγές (CD-DVD)
Καπανιάρης, Α. (2003). Επιμέλεια παραγωγής, CD «Τραγούδια του Γάμου και των Πανηγυριών στο Πήλιο – Η ιστορία του παραδοσιακού τραγουδιού στο Πήλιο», Μουσική πραγωγή Θεόδωρος Δερβενιώτης, Ανεξάρτητη Παραγωγή, Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ζαγοράς.
Καπανιάρης, Α. (2009). Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση, Κείμενα, Επιλογή, Λεύκωμα «Δημήτριος Γ. Κασλάς, Η στρατιωτική διαδρομή, ο άνθρωπος, η εποχή», [Μικρασιατική Εκστρατεία – Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940-41 – ύψωμα 731 – Ε.Λ.Α.Σ., Σπάνια ιστορικάτεκμήρια και ντοκουμέντα της Νεότερης Ελλάδος]. Εκδόσεις Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, Δήμος Ζαγοράς, Δήμος Καρδίτσας, ISBN: 978-960-931587-6.

 Πληροφορικός Γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο


Ψηφιακά μαθησιακά πλαίσια στο νέο ψηφιακό σχολείο


ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ. ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ Γ. ΤΣΟΥΚΑΣ

  


Ο πολύχρωμος δράκος

Ένα σύγχρονο παραμύθι λαϊκού πολιτισμού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...