Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Δημόσιος θηλασμός 14 γυναικών στην παραλία του Βόλου

Δημόσιος θηλασμός 14 γυναικών στην παραλία του Βόλου


Ανταποκρίθηκαν οι Βολιώτισσες στο κάλεσμα για δημόσιο θηλασμό στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία της πόλης, που διοργάνωσε το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Δέκα τέσσερις κυρίες με τους συζύγους και τα παιδιά τους προσήλθαν στο πάρκο και συμμετείχαν στο δημόσιο θηλασμό για να αποδείξουν την σπουδαιότητα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με μητρικό γάλα. Σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού καλλιτέχνιδα έπαιζε άρπα χαλαρώνοντας μητέρες και βρέφη. Στις μητέρες δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής.
Ο  5ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου). Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!».
Το ευρύτερο μήνυμα και της εκδήλωσης είναι η απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
Στις ομάδες, μητέρες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...