Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

"Αι υπηρέτριαι"

"Αι υπηρέτριαι"

'Ενα λεπτό κεφάλαιο απ' την ζωή πολλών γυναικών, άρχισε να λέγεται και να γράφεται...
Η Ελληνίδα υπηρέτρια στα Ελληνικά σπίτια ή στο εξωτερικό, σίγουρα, έχει πολλά να θυμηθεί, ίσως, όμως, ποτέ μην τα γράψει!
Γι' αυτό είμαστε εδώ, μερικοί εθελοντές, ως προς "δικαίωσιν"!
Δεν χρειάζονται πραγματικά ονόματα, μόνο πόλη, φτάνει!
Η ζωή της Ελληνίδας πια, έχει εξελιχθεί, άλλαξαν οι ρόλοι της παλιάς εποχής και προσλαμβάνουν  αλλοδοπές υπηρέτριες που τις αποκαλούν: μπέιμπυ σίτερ, γυναίκα, βοηθό, και άλλα.
Κι εκείνες, σίγουρα, πολλά θα έχουν να πουν!
Γύρω μας βρίσκονται, μιλούν Ελληνικά, γράφουν, συζητάνε, ότι μαθαίνω, θα το φέρνω εδώ, ξεχωρίζοντας τα κεφάλαια.
Ήδη, με μια μικρή αναζήτηση στο γκουγκλ, πέτυχα παράπονα αφεντικών!
Και είναι, ΕΔΩ! (Πηγές που επιτρέπουν την αντιγραφή, θα φέρνω και τα κείμενα ολόκληρα, για να μην ταλαιπωρείται ο, (η) αναγνώστης, (α), από πάσα σε πάσα.

Είναι μια "Καλή αρχή", μετά την δική μας!... (φίλων και συμμαθητών)

Όσές (και όσοι) γνώστες ή παθώντες, γράψ'τε!
Δεν είναι ανάγκη να έχετε μπλογκ. Η ρύθμιση δέχεται και αγνώστους, απλά, θα κάνετε λίγη υπομονή, μέχρι να το δω και να γίνει η έγκριση.
Μπορείτε να γράφετε, σαν υπογραφή σταθερή, ένα ψευδώνυμο, ώστε να ξέρουν όλοι, σε ποιον απευθύνονται, για να μη γίνεται μπέρδεμα με το "ανώνυμος" και "ανώνυμος".
Συνάμα, θα γράφω κι εγώ ιστορίες που ξέρω ή μαθαίνω, κι όλες αυτές μαζί, ίσως χρησιμεύσουν στην ψυχολογία, στην έρευνα, στην ιστορία, κανείς, δε μπορεί να ξέρει, που ακριβώς!
Τις Ελληνικές ταινίες, μόνο να θυμηθούμε, φτάνει!
Υγ. Εννοείται, ότι θα χαρώ, αν με ενημερώνετε με λίνκς, για αναρτήσεις άλλων, επί του θέματος!

Πάμε, κι ότι προκύψει!
Αν και βιαστικά, εγώ, μια αρχή, την έκανα! Όπου φτάσει!
Θα το ξεκινούσα στο Φεις, αλλά εκεί, αφού μού έσβησαν "εν μία νυκτί", δουλειά 3 χρόνων, και ενθύμια 5000 φίλων, τότε κατάλαβα καλά, πως εκεί, δεν είναι χώρος "επένδυσης", για ύλη που αξίζει να μείνει. Γι' αυτό και πολλές φορές, μεταφέρω "ύλη" εδώ!
Τα μπλογκς όμως, είναι εγγύηση!
Μάρτυρες τα τόσα μπλογκ μου και οι ημερομηνίες τους!

16 σχόλια:

  1. xμ... μάλιστα.... λοπόν...

    Η Ευγενία ήταν υπηρέτρια.... τώρα... οικιακή βοηθός. Μου αρέσει να την ονομάζω έτσι (οικιακή βοηθό) γιατι της προσδίδω κάτι παραπάνω στην έργασία της... κάτι πιο λαμπρό από τον τίτλο της υπηρέτριας. ....

    Δώδεκα ετών ήτανε όταν ήλθε στην Αθήνα. Το ευχάριστο ήταν ότι δουλεψε σε καλό σπίτι και την προσέξανε. Παντρευτηκε μικρή, έκανε παιδιά (δύο) και... από εκει και πέρα δεν δούλεψε ως υπηρέτρια.

    Όμως, οι καιροί δεν ήταν ευνοϊκοί για τον σύζυγό της και αναγκάστηκε να γινει οικιακή βοηθός, οπως το λέω εγώ. Αυτό έγινε, ευτυχώς όταν τα παιδιά της ήταν μεγάλα. Το μικρότερο ήταν στην Α' Γυμνασίου κι έτσι η μανούλα της... δεν της έλειψε....

    Τώρα, μετά από τόσα, τόσα χρονια τα πράγματα έχουν αλλάξει... Υπάρχει η κρίση, η Ευγενία ακόμα εργάζεται αλλά όχι οπως παλαιά.... Λιγότερο. Αλλα, εργάζεται, γιατί έχει όνειρα... ακόμα... Όνειρα γιια τα παιδιά της....

    Λαμπρινή, 8/12/2014 2::33 (όπως γράφεις την ώρα...σταπα... -μου- και ... χωρίς "τι..." )... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ πάει για ανάρτηση.... την προγραμμάτισα κι όλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένες, κορασίδες! Είδα τα σχόλια στο και ένα! Δε με παίρνει, στρίβω! Έχω πρωινό ραντεβού με τράπεζες, κ.λ.π.
    Γράφ' τε εσείς, αύριο, σήμερα, δηλαδή, πρώτα ο Θεός, θα τα πούμε!
    Να κοιμηθώ λίγο, γιατί θα με ψάχνετε.... θα με βρίσκετε, αλλά δε θα σας γνωρίζω!
    Φιλάκια σας! Υπομονή, ο Άρης, λέει, ο πλανήτης, δεν πάει καλά!
    Μ' άκουσε και μπουμπουνίζει!
    Να βγάλω τουλάχιστον, την πραγματική μπρίζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαμπρινή.... τα προγράμματά σου! κανόν' σι....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώτα, μη φοβού! Στον μπλόγγερ, δεν χάνεται τίποτα! Εκτός, αν έχουν τους κωδικούς σου! Κολλάει μερικές φορές και δείχνει τις φώτο κουτάκια! Επανέρχεται πάλι!

    Αγαπώ, Ευγενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Της Γιώτας η απάντηση θα πάει και στην άλλη ανάρτηση, ήμουνα όμως, πολύ βιαστική και κουρασμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "αγαπώ Ευγενία", εννοείται ότι ήταν για σένα, Λαμπρινή!
    Μ' αρέσει το "οικιακή βοηθός" που της έδωσες, "φορέθηκε" κι αυτός πολύ και ανέβασε κατά πολύ το επίπεδο τόσο της ψυχολογίας των γυναικών, όσο και το επίπεδο της εργασίας τους, στα νεότερα χρόνια!
    Τυχερή η Ευγενία και θυσία Μάνα!
    Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, Λαμπρινή μου!
    Να την έχει ο Θεός Καλά και γερή!
    Σ' ευχαριστώ πολύ που συμμετείχες σ' αυτή την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμπρινή, ήρθα να βρω την προγραμματισμένη σου ανάρτηση, δύσκολο να βρει κανείς, άκρη και με σένα, ελπίζω να με ενημερώσεις με λινκ.
    Στους αμέτρητους φίλους σου, πέτυχα και μια φίλη σου με το όνομα "κυκλάμινο".
    Θα σε ρώταγα, πως δεν μπερδεύεσαι με δυο φίλες κυκλάμινα!
    Ξέρω, θα μου απαντούσες: "Όπως και με δυο ή δεκάδες Κατερίνες!", οπότε, δεν το κάνω!
    Πάντως, θα πρέπει να κάνω μια ανακοίνωση, πως ουδεμία σχέση έχω εγώ, όπου διαβάζουν "κυκλάμινο", για όσους δεν ξέρουν και μπερδεύονται!
    Ίσως το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η κοπέλα!
    Τώρα κατάλαβα την ισχύ του πνευματικού τίτλου των βιβλίων, ταμπέλων μαγαζιών κ.λ.π., που κατοχυρώνεται απ' τον πρώτο!
    Εδώ στον μπλόγγερ, δεν κατοχυρώνεται, ξεμπερδεύεται όμως, απ' τα γραφούμενα του καθενός, ευτυχώς!
    Ευτυχώς, αυτή είναι η καλύτερη υπογραφή, όλων μας!
    Αμέσως μετά το Κατερίνα Δεστάπα, βρήκα και Κατερίνα Μαλακατέ και Κατερίνα Γ. και άλλες, Και Κατερίνα Σταπα έγινα, και Κατερίνα Δεστα θα γίνω, (και η πρώτη κατοχύρωση, εδώ!) Σκόρπια υπήρξα, ατέλειωτη η συλλογή, ειδικά στις Κατερίνες!
    Ω, Θεέ, προβλήματα που θα μπορούσαμε να είχαμε οι μπλόγγερς, αν δεν είμασταν ενωμένοι!
    Εγώ Κατερίνα Αδέσποτη, μια ζωή (κι αυτό κατοχυρωμένο προ πολλού και στην πράξη), δεν είμαι πουθενά στις ομάδες, δεν κατέχω, δεν αντέχω, δεν το έχω, ας είναι όλοι οι άλλοι - τουλάχιστον, ενωμένοι, μία είμαι εύκολα αν το θέλω και το θέλουν, θα μπορέσω να μαντρωθώ!
    Εγώ όμως, αν και μου είπε κάποιος που είναι σκληρός στα λόγια του;
    "Τελικά, είσαι μπλόγγερ!"
    Το είπε σαν βρισιά! Έτσι μού φάνηκε.
    "Όχι, εννοώ, διαθέτεις πολλές εργατοώρες"!
    Πάλι υποτιμητικό μου φάνηκε!
    Φιλιά, γελαστό παιδί, Λαμπρινή!
    Να μού προσέχεις ιδιαίτερα, τα κυλυκλάμινα! Όλα όσα υπάρχουν και δεν ξέρω! Τα άγρια, τα ήμερα, του βουνού, του νησιού, σε όλα τα χρώματα, κ.λ.π.!
    Ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://aytikaiokosmostis.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html Για βιαστικές καταστάσεις... εδώ το λινκ... εδώ η απάντηση.... ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΤΩΡΑ....κι όχι ΟΠΟΤΕ το είχα προγραμματισει... για να το βρεις....

    και τωρα... οι άνετες απαντήσεις... χαχα... γιατί έχω διάθεση να σου μιλήσω... χαχαχα... Λοιπόν...

    "Tην προγραμμάτισα... "σημαίνει ότι δεν την έχω βάλει ήδη...

    Χαίρομαι που αγαπάς την Ευγενία...κι εγώ πολύ!!!!! <3 Ευχαριστώ για τις εύχες σου... είσαι πολύ ευγενική...κι εγώ σου εύχομαι...κάθε καλό που ποθείς... να το δεις να γίνεται!!!!... με υγεία!!!

    Οικιακή βοηθός ήταν για μένα ο καλύτερος χαρακτηρισμος που μπορούσα να βρω... χαίρομαι που έγραψα για την Ευγενία... και δεν ντράπηκα ΠΟΤΕ για την εργασία της.... Θα ήμουν ανόητη...

    Είναι όπως τα λες... καμμία εργασία δεν είναι ντροπη.... το καλό επισης που μου έκανε η εργασία της, ήταν να προσέχω... και να σκέφτομαι ότι ο άλλος θα σκύψει... θα κουραστεί για να μαζέψει κάτι που εγώ έρριξα... κι αυτό με βοήθησε και σε άλλους τομείς της ζωής... μου... (Να σκέφτομαι τον κόπο του άλλου... )...

    Στα τόσα μπλογκ... δύσκολο να βρεις άκρη... ολα είναι μαζεμένα στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ... στην δεξιά στήλη... http://peripteroedw.blogspot.gr

    Άλλο "κυκλάμινο" κι άλλο "κυκλάμινο του βουνού... " Ο μπλογγερ κοιτάει αν το λινκ σου είναι ιδιο με κάποιο άλλο κι όχι αν ο τίτλος του ονόματός σου, του ιστολογίου σου είναι ίδιος με κάποιο άλλο... (όταν αλλάζεις τίτλο... δεν γίνεται τίποτε... το δέχεται... )... οπότε... εγκρίνει το λινκ... ναναι διαφορετικά...
    "Το κυκλάμινο" που βρήκες, η κοπέλλα που λες... ίσως ποτέ να μην έχει δει "το κυκλάμινο του βουνού... " οπότε... δεν έχει λόγο να αλλαξει κάτι...

    Θα σου προσέχω τέλος τα κυκλαμινα... γιατί όπως έχεις διαβάσει σε εκείνην την παληά ανάρτηση σημαίνουν πολλά για μένα... Το αγαπώ το κυκλάμινο... του βουνού!!! Πολύ.... !!!

    Αυτά... μόνον αυτά... (ελπίζω να μην είναι πιο μακρύ το σχολιο απ ' το δικό σου... χαχα.... )...

    Το γελαστό παιδι... σου εύχεται τα καλύτερα... νασαι καλά... να θυμάσαι... αλλά όχι να στενοχωριέσαι...

    αυτά... <3 φιλιά, μάκια... όπως θες πες τα... και τα λέμε... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν απαντάω τίποτα τώρα, (το ήξερα αυτό με την κατοχύρωση του μπλόγγερ, τα κυκλάμινα είναι ειδικά για να κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν έχω τέτοια κολλήματα, Παπαδόπουλοι υπάρχουν πολλοί, ένας ήταν κακός, όμως, δε θέλω πρωτιές, αν ήταν θα τις κυνηγούσα) τα λέμε, πάμε, για να προλάβω, να σου απαντήσω με την επόμενη ανάρτηση, νομίζω Νο 609! Δώρο σου και αποκλειστικότητα... για χαμηλά "ύψη", όμως!
    Το 2015, θα πάω σε καθαρό μπλογκ, δεν το συζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άκυρον! Λόγω της ώρας, (ξύπνησα και τον άντρα μου), των εμποδίων να βρω ένα βίντεο που ψάχνω εδώ και μέρες, που έχει μέσα μια φωτογραφία, ανεβάζω ένα άλλο που έχει το ιντερνετικό μετά! Υπομονή! Εκείνη η ανάρτηση θα είναι η αποκλείστικότητά σου, δώρο από μένα! Φιλάκια, ανεβαίνει Μπικάκης, αυτό είδα, το κρατάω, να μάθουν εν περιλήψει κι άλλοι που απορούν, ψάχνονται με μένα, νομίζουν πως ξέφυγα από κάπου... (μπορεί! δεν αποκλείεται!), νομίζουν ότι είμαι δημιοσιογράφα, με πλησιάζουν ή με αποφεύγουν, νομίζουν πως πληρώνομαι και λοιπά πολλά!
    Άντε να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους, όσο έχω σώας τα φρένας και πριν το διάλλειμα, κι απ' τ' άλλο Φεις!
    Καλή μας, μέρα! Τα λέμε, όλα, συν τον εν εξελίξει χρόνο! Να κοιμηθώ και λιγάκι, έλεος! Κατανόηση και υπομονή! Κι άλλη, μπορείς! δε ξέρεις τίποτα εσύ από υπομονή! Μη μιλάς, καθόλου! ΚΙΧ! ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. !!!!! Η αναζήτηση - http://aytikaiokosmostis.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html - δεν βρήκε κάποιο έγγραφο.

    Εγώ πήγα, 4:59, αυτό έλεγε!
    Ύπνο, κορίτσι! Είναι απαραίτητος, πίστεψέ με!
    Άλλαξε ωράρια, είναι κρίμα! Θα το δεις, μετά τα 50! Έρχεται άγρια ο καθρέφτης της υγείας και της φατσούλας...!
    Καλημέρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην ανησυχείς! Μια λεπτομέρεια της ζωής μου είναι, σε μια φωτογραφία που μάλλον, θα αναγκαστώ να την βρω και την είχα βγάλει απ' τη θέση της και δεν είναι στο άλπμουμ! Τρέχα γύρευε, δηλαδή!
    2000 βιντεάκια, κάτι χιλιάδες δικές μου φώτο, τι να ψάξεις, πια!
    Κι όμως, θυμάμαι καλά, την είχα σε βιντεάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελευταία προσπάθεια και πήγε!
    610! Το Καλό!

    Αύριο, πρώτα ο Θεός, τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντάω μονον αυτό.... αυτό που απάντησα και στην ανάρτηση νο 610 για να υπαρχει....
    παρακαλώ.. μπηκα πρωι για να σου ξαναδώσω τολινκ... αλλά χαίρομαι που το βρηκες... αλλη λυση: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στον σύνδεσμό και ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ στην επιλογή Ανοιγμα δεσμου σε νέο παράθυρο...
    ή... απλώς να βάλεις το λινκ του μπλογκ http://aytikaiokosmostis.blogspot.gr θα το έβρισκες... ήταν η πιο πρόσφατη ανάρτηση...

    Βρήκες λυση... πολλά λεω.. ΚΑΛΗΜΕΡΑ... ΥΠΟΧΡΕΗ...κι ας μην φαίνεται!!!
    (ΕΧΩ ΦΙΛΗ!!! ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!)


    και... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για εδώ... για όλα αυτά... και και 1ον δεν περιμενω απαντήσεις... δεν περιμένω δώρα.... έχω την αγάπη σου!! ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!! (μάκια... γλυκά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. να το πω εδώ...μια που δεν έχει σχόλια η ανάρτηση δώρο... πολύ γλυκειά είσαι στην φώτο... ομορφούλα...
    Κατερίνα... ευχαριστώ....
    Υ.Γ. δεν περίμενα τόσα δώρα.... τι να πω;... υποχρεωμένη!!!... τόσος χρόνος για μένα... αα.... τι να πω;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το "κάτι" που μένει...