Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σφαγή 100 παιδιών στο Πακιστάν ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Σφαγή 100 παιδιών στο Πακιστάν

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο απολογισμός της επίθεσης Πακιστανών ταλιμπάν σε σχολείο στην Πεσαβάρ, όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών. Τουλάχιστον 135 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή είναι 100.



Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι όλοι οι δράστες έχουν πεθάνει, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για βόμβα μέσα στο κτίριο. Τα νοσοκομεία υποδέχτηκαν τους τραυματίες, ενώ οι γονείς αναζητούν τα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πιο αιματηρή μέχρι σήμερα από την πλευρά των ταλιμπάν.





Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν σκοπό να σκοτώσουν όσο περισσότερα παιδιά μπορούσαν, ενώ δεν είχαν πρόθεση να κρατήσουν ομήρους.



Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν. «Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας.



Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των κομάντος ταλιμπάν που άφησαν την τελευταία τους πνοή. Μία πηγή κάνει λόγο για έξι και άλλες κάνουν λόγο για εννιά δράστες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 89 παιδιά είναι νεκρά, ενώ ακόμη 114 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...