Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η Λίλιθ της Ελένης στο Κορωπί


Η Καίτη Στάπα κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ.
Κράτα όλες τις απουσίες, Ελένη! Καλή επιτυχία!
Όλα μαζί. Όλα σήμερα. Όλα ανακατεμένα έτσι που να ψάχνεσαι τελικά. Το μεσημέρι μου είπε η Τασία ότι εχθές κηδέψανε τον Μάκη. Το απόγευμα η Νεφέλη μου είπε στο τηλέφωνο το πρώτο της ποίημα για τον «Ήλιο». Μια ώρα αργότερα η Κέλλυ μου ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν τα «Άδεια δωμάτια» που, όπως είπαμε, επειδή βγήκε βιβλίο μ’ αυτό τον τίτλο τ’ αλλάξαμε σε «Αρχιτεκτονική της ύπαρξης». Μεθαύριο θα έρθει η Φωτεινή για να μιλήσουμε για την «Λίλιθ» και για την διαχείριση της απώλειας. Με την Κική είπαμε να αφιερώσουμε στον Μάκη τη βραδιά.
Για τους απόντες γράφτηκε η Λίλιθ, για τους απόντες γέμισαν τα «άδεια δωμάτια», για να μη τους ξεχάσω θα συνεχίσω με ό,τι ξέρω μέχρι να μας ξεχάσω ή να τους ξεχάσω, μέχρι να γίνω η απούσα - εγώ.
Το πιο σκληρό ήταν το ότι υπήρξα η σπασίκλα απουσιολόγος. Και κάθε φορά στην αίθουσα βλέπω- μετρώ κεφάλια συμμαθητών. «Λιγοστεύουμε» είπε η Κική, «μέχρι να πάμε πάλι στους πολλούς» (δεν τόλμησα να πω).
Ο Μάκης ήταν συμμαθητής μου στο γυμνάσιο. Με την Κική διαβάζαμε μαζί, μας χώριζε ένα θρανίο. Η Νεφέλη είναι η βαφτιστήρα μου και είναι οκτώ χρονών. Η Κέλλυ, φίλη μου και εκδότριά μου. Κι αυτή την Κυριακή, ως η καλή, σπασίκλα απουσιολόγος, όλους θα τους θυμηθώ.
Μου αρέσει!Μου αρέσει! · ·

*****
Υγ.
Κυριακή, κοντεύει μεσημεράκι και μόλις μπήκα στο Φεις, πέτυχα αυτό!

Βλέπετε τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις · Επιστροφή στις κορυφαίες ανακοινώσεις

Ενημερώσεις

ο δρόμος του... lamore [μ' ότι απόμεινε] http://t.co/cDcyjXEekb

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΝΠΔΔ «Σφηττός» του Δήμου Κορωπίου και το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Πρόφη» σας...
lamore-radio.com

9 σχόλια:

  1. φωτο..μες στα γράμματα... δεν φαινονται όλα τα γραμματα...
    και.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
    (το διαβάζουμε... ακόμα... ελπίζω να το τελειώσω... συντόμως!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τί κάνουμε, τώρα, Λαμπρινή μου; Κόπυ τό 'κανα! Αν επέμβω, θα χαλάσει! Θα κάνω ένα πείραμα...αλλιώς, τη μέρα!
    Καλή της επιτυχία! Καλή σου ανάγνωση! Καλημέρα Κυριακής!

    (Και το Φράκταλ μου κάνει νούμερα. Έβγαζε κείμενα στο προφίλ. Δε ξέρω τι γίνεται με τα κόπυ από κάποιες σελίδες! Ίσως έχουν εντολές που δε ξέρω να τις χειριστώ. Αυτό με κάνει όμως, να ελαττώνω ή να διαγράφω τις προβληματικές μου αναρτήσεις! Θυμάσαι: ξεκίνησε με ένα κείμενο για την Παλαστίνη απ' το Αγάντα, έφυγα από κει, το ίδιο κι εδώ και μη ξέροντας, πώς να το χειριστώ, σβήνω!
    Κι από άλλες σελίδες έχω πρόβλημα, μα με την Ελένη, με παραξενεύει και μού στοιχίζει.
    Δεν ήθελα να το γράψω, αφού προέκυψε κι εδώ, σίγουρα, κάτι δεν πάει καλά!
    Νά 'ταν όμως, αυτά τα εμπόδια της ζωής μου και της Ελένης!
    Φιλάκια, κορίτσι! Ώρα για ύπνο!
    Και ναι, δεν θα κάνω το "πείραμα" διόρθωσης, γιατί επιβάλλεται να βρούμε την άκρη! Και την άλλη φορά, κακώς έσβησα αναρτήσεις του Φράκταλ που πηδούσαν ξεκάρφωτα τα γράμματα σε όλες τις αναρτήσεις!
    Σ' ευχαριστώ πολύ, τόσο για την ευκαιρία να τα πω, όσο και για την ενημέρωση! Αυτό δεν θα το έβλεπα, ίσως γιατί το έφερα απ' το Φεις, αλλά τα κείμενα που αντιγράφω πια, από το φράκταλ, παρακολουθώ να δω, αν πετάνε!
    Χακεράκι με σταθερό στόχο, πάντα τον είχα! Τώρα, ξεκαθαρίζει...
    Καλό για μένα... Δείχνει κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζω, και προσπαθώ να τα λύσω μόνη μου, χωρίς να μιλάω, ξέροντας ότι οι άλλοι το μεταφράζουν ως αδιαφορία ή ώς ζήλεια. Ουδεμία σχέση, όμως!
    Με καθαρό κούτελο συνεχίζω και πάω και για ύπνο! Φιλιά, Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η ανοιχτή παρένθεση της αρχής, μ' αρέσει! Δεν ήξερα πως θα φτάσω στην εξομολόγηση! Κυριακή σήμερα, δένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υγ. Τό 'χω και ετικέττα πια, στις παρεμβολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο κοπυ του Φεις, βρήκα την άκρη. Θέλει σμίκρυνση η φώτο και να την φέρεις ξεχωριστά. Έτσι, ξέρω κι εγώ, άμα δε βιάζομαι!

    Καλοτάξιδη και Καλή επιτυχία, Ελένη! Τα δικά μου τεχνικά, αργά ή γρήγορα, θα μάθω να τα λύνω, με βοήθεια ή χωρίς! Κι ανάλογα και τις δικές μου φάσεις ζωής, εννοείται!
    Πάντα σ' είχα ψηλά, έτσι κι αλλιώς, δεν περίμενα να μάθω ιδιαίτερες τεχνικές για να το "δείξω"!

    Φιλιά, Λαμπρινή, πώς και δεν το είδες; Μη χάνεις χρόνο ν' απαντάς, καλύτερα να πάς Κορωπί! Είχα πάει κι εγώ, κάποτε, από Βόλο, ιδιαιτέρως, για την Ελένη! Το άξιζε και το αξίζει, μόνο που αλλάξανε οι εποχές και τα κουράγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερινάκι μου γλυκό, πάντα πάντα θα σ' έχω στην καρδιά μου, πάντα με κατασυγκινείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να απαντήσω σιγά σιγά... γιατί δεν τα είδα όλα εγκαίρως...
    αν αντέγραφες το κείμενο που θες και που δεν αντιγράφεται σωστά, πρώτα απ' όλα... σε κάποιο ουδετερο μέρος... π.χ. σε ένα μέηλ... σε ένα word , και μετά να το αντέγραφες εδώ στο μπλογκ σου... μήπως σου εβγαινε καλό?

    πώς και δεν το είδα... αμ... εδώ στην Λαμπρινή Τ. δεν μπαινω συχνά όσο στην Παρασκ λαμπρ... οπότε.. άργησα...

    α... Κορωπι δεν μπορεσα να παω... θα παω κάποια άλλη φορά στην Ελένη ... μας... γιατί είναι ώρα για μελέτη... (της τόπα κι όλας... )... στο τέλος της εβδομαδας δίνω Γαλλικα΄.... τι να κάνω;.. έμπλεξα!!... χαχα...

    και... Υ.Γ ήρθες από Βολο για Ελένη... ? χμ... δεν μου κάνει καθόλου εντυπωση... το φανταζομαι!! ΚΑΤΕΡΙΝΑ παντού και πάντα... λάικ και <3

    καληνύχτα... μακια!! <3 καλον ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ, Ελένη μου! Στην καρδιά μου και στα πρότυπά μου! Από χρόνια, πολλά!!!... Καλή επιτυχία σε όλα σου, Ελένη μου και Υγεία και Χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τις άλλες αντιγραφές, γιατί τις δέχεται καλά, χωρίς καμιά διαδικασία σε πρόχειρο κ.λ.π.!
    Εννοείται ότι απουσία χρόνου, κάνω αυτή την κίνηση! Αλλιώς, ξέρω κι εγώ! Τα παίρνω ένα ένα, ως φωτογραφία, ξεχωριστά το κείμενο και μια χαρά! Η έναστασή μου είναι, γιατί αυτά τα προβλήματα τα έχω στην Ελένη! Και στο Φράκταλ, αν αντιγράψω από βιβλία υπάρχει πρόβλημα. Αν αντιγράψω αρχαία ή κάτι άλλο, δεν υπάρχει! Άρα; Μάρα!
    Διάβαζε παιδάκι μου, μη χάσεις την τάξη! Καλή επιτυχία, εύχομαι και κουράγια!
    Δύο οι ειδικές οι φορές! Μία και στην Άγκυρα, για να μην τις κάνω τρεις και βάλω και την πρώτη συνάντησή μας, τότε που συνδύασα να δω σε μια μέρα, Ελένη και τρεια αδέλφια στην Γλυφάδα, τότε που είχα αγκαλιά μια γλάστρα κυκλάμινου, για να με γνωρίσει!
    Φιλούσκια!
    Μετά, βεβαίως, οι άλλες συναντήσεις και ο Βόλος, ήταν συννενοημένες!
    Κι ύστερα, μεγάλωσαν οι υποχρεώσεις μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το "κάτι" που μένει...