Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα 10 "απαγορευμένα" που ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο Facebook

Αυτά είναι τα 10 "απαγορευμένα" που ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο Facebook

fb
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι οι πληροφορίες που ανεβάζετε και μοιράζεστε στο Facebook ανήκουν και στο Facebook ας δούμε ποιο είναι το πρόβλημα πραγματικά.....


1. Ποτέ μα Ποτέ την Πλήρη Ημερομηνία Γέννησης (δική σας ή κάποιου μέλους της οικογένειάς σας)

Σε όλους αρέσουν οι ευχές τα γενέθλια από τους φίλους μας στο Facebook. Θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλά γνωρίζοντας ότι κάποιοι μας σκέφτηκαν και αφιέρωσαν μερικά δευτερόλεπτα να μας αφιερώσουν μια ευχή. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτούς που σας αγαπούν και σας σκέφτονται προσφέρεται σε κακόβουλους χρήστες την πλήρη ημερομηνία της γέννησης σας. Γνωρίζεται που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν; Θα είναι πολύ καλύτερο να μην δώσετε την ημερομηνία, αλλά αν πρέπει, τουλάχιστον μην φανερώσετε τον χρόνο γέννησης. Οι πραγματικοί φίλοι σας γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες έτσι κι αλλιώς.

2. Κατάσταση Σχέσης

Έχετε σχέση ή όχι, αυτό δεν αφορά το Facebοok. Μαζί με τους φίλους σας, παρακολουθούν και οι απατεώνες. Αν κάποιος γνωρίζει ότι μένετε μόνος ή μόνη, και σας δει κάπου έξω, γνωρίζει ότι το σπίτι σας είναι αφύλακτο.

3. Την τρέχουσα τοποθεσία σας

Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν πάρα πολύ την λειτουργία tagging τοποθεσίας στοFacebοok. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους άλλους να γνωρίζουν που είμαστε. Είσαστε ας πούμε σε διακοπές και όχι στο σπίτι σας. Αν οι κλέφτες γνωρίζουν το μέρος, ξέρουν ακριβώς και πόσο χρόνο έχουν για να σας κλέψουν. Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες από το μέρος που βρίσκεστε όταν φτάσετε στο σπίτι ή να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στους φίλους σας για να τους κάνετε να ζηλέψουν.

4. Το γεγονός ότι είστε Home Alone


Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουν ενημερώσει οι γονείς τα παιδιά τους, ότι δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουν ότι είναι μόνα στο σπίτι. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και καθόλου ευχάριστοι.

5. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας με tag τα ονόματα τους

Αγαπάτε τα παιδιά σας. Κάνετε τα πάντα για να τους κρατήσετε ασφαλή, αλλά ανεβάζετε εκατοντάδες tagged φωτογραφίες και βίντεο με τα παιδιά τους στο Facebook, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πιθανώς 9 από 10 γονείς έχουν δημοσιεύσει το όνομα του παιδιού τους, την ακριβή ημερομηνία και ώρα της γέννησης τος, όταν ήταν στο νοσοκομείο αμέσως Υπάρχουν τέρατα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομα του παιδιού σας, ονόματα συγγενών και φίλων σας για να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί και να το πείσουν ότι δεν είναι ξένοι.

Σκεφτείτε πριν δίνετε μια πληροφορία στο διαδίκτυο, η πληροφορία δεν χάνεται και δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων!

6. Τον πραγματικό αριθμό του τηλεφώνου σας

Εσείς μπορεί να θέλετε να είναι εύκολο για τους φίλους σας να επικοινωνήσουν μαζί σας, αλλά ο αριθμός του τηλεφώνου σας μπορεί πέσει σε λάθος χέρια.Έτσι θα μπορέσουν να προσδιορίσουν ακριβώς τη θέση σας με κάποια υπηρεσία αντίστροφης αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με τους φίλους σας μέσω του Google Voice (με τοίχο προστασίας) ή και του Skype.

7. Εικόνες με ετικέτες γεωγραφικής σήμανσης

Δεν υπάρχει καλύτερος οδικός χάρτης για την τρέχουσα τοποθεσία σας από μια εικόνα με γεωγραφικές συντεταγμένες. Το τηλέφωνό σας καταγράφει την τοποθεσία σας και τις περνάει μέσα στις φωτογραφίες που τραβάτε, χωρίς καν να το γνωρίζετε. Απενεργοποιήστε άμεσα το χαρακτηριστικό geotags στο τηλέφωνο σας.

8. Τα Σχέδια σας για Διακοπές

«Γεια σας, θα είμαι σε διακοπές από τις 20 Δεκεμβρίου, παρακαλώ ελάτε να με κλέψετε.» Κανείς δεν χρειάζεται να γνωρίζει ότι θα λείπετε για διακοπές. Μην το ανακοινώνετε και απενεργοποιήστε το Facebook Places Location Tracking.

9. Ντροπιαστικά πράγματα που δεν θα θέλατε μοιραστείτε με τον εργοδότη ή την οικογένειά σας

Πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε online, σκεφτείτε αν θα θέλατε να το δει το αφεντικό ή οικογένειά σας. Αν η σκέψει σας κάνει να ανατριχιάζετε τότε μην το δημοσιεύσετε. Ακόμα κι αν δημοσιεύσετε κάτι και να το διαγράψετε, δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν θα προλάβει να πάρει ένα screenshot και να το χρησιμοποιήσει αργότερα.

10. Πληροφορίες σχετικά με την εργασία σας ή projects της εργασίας σας

Το να μιλάτε για το project που ασχολείστε δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Δίνετε πολύτιμες πληροφορίες στους ανταγωνιστές σας, και ίσως μπορούν να τις αξιοποιήσουν πολύ πριν την εταιρεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...