Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

"ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"

"ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"
Να ευχαριστήσω θερμά τη Γεωργία Ρωμαίου και τους φίλους της, καθώς και τη Μαίρη Διβάρη για τα χρήματα που έστειλαν και που ήδη χρησιμοποιήθηκαν για την ανακούφιση των καραβοτσακισμένων προσφύγων.
Προχθές, με τη φοβερή θαλασσοταραχή έφτασαν 41 άνθρωποι (ανάμεσά τους 3 παιδιά 1-3 ετών). Η πλαστική βάρκα είναι πραγματικά θαύμα πως κατάφερε να φτάσει ως το Κρούντερ φορτωμένη με 41 ανθρώπους και με τα κύματα που είχε την Κυριακή. Σήμερα έφτασε άλλη ομάδα 46 ανθρώπων.
Οι άνθρωποι που φτάνουν καθημερινή μεταφέρονται συνήθως αυθημερόν στο Βαθύ. Αυτοί όμως που έχονται Παρασκευή απόγευμα ή Σαββατοκύριακο είναι αναγκασμένοι να μείνουν στο Καρλόβασι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.
Όπως ήδη ενημέρωσα, στο Καρλόβασι δεν υπάρχει καμμιά απολύτως πρόβλεψη. Και Κόκκινος Βράχος δεν υπάρχει ούτε λαϊκή, ο΄πυτε μη λαϊκή επιτροπή. Για τούτο μαζευτήκαμε κάποιες γυναίκες κατ' αρχήν (ελπίζουμε να αποχτήσουμε και σερνική εκπροσώπηση) προκειμένου να φροντίζουμε για τις άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων, κυρίως όταν αναγκάζονται να μείνουν Σαββατοκύριακο (οι γυναίκες και τα παιδιά σε ένα μικρό οίκημα του Λιμενικού και οι άντρες στο ύπαιθρο, σε περίπτωση που ο αριθμός είναι μεγάλος). Μπορεί όπως γράφει παρακάτω σε σχόλιο η Maniana Poni στο Κέντρο του Βαθιού να υπάρχει επάρκεια από γάλατα και πάνες, αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Κάθε φορά λοιπόν πρέπει να προμηθευόμαστε τα απαραίτητα.
Για ενημέρωσή σας παραθέτω τί χρειάζεται συνήθως:
Χλωρίνη για τον καθαρισμό του μικρού δωματίου παραμονής και της υποτυπώδους τουαλέτας
Σαπούνι
Χαρτί τουαλέτας
Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, πηρουνια
Γάλα για τα παιδιά (καλοδεχούμενα και μπισκότα)
Πάνες για τα μωρά, μωρομάντηλα και μπιμπερό
Σερβιέτες για τις γυναίκες
Παξιμάδια (πάντα χρήσιμα για να βάλει κανείς κάτι στο στόμα του και διατηρούνται).
Στο ταμείο. της ας πούμε, ομάδας μας, έχουμε αυτή τη στιγμή 237 ΕΥΡΩ και σας βεβαιώνω πως θ είναι τα πιο καλοξοδεμένα 237 ΕΥΡΩ ever!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...