Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Ραδιοφωνική Συνέντευξη της Ελένης Γκίκα

Ραδιοφωνική Συνέντευξη της Ελένης Γκίκα, ΕΔΩ!

Υγ. Τετάρτης 12:52
Από Κατερίνα σε Κατερίνα, σε Κατερίνα και με φιλία δοκιμασμένη στον χρόνο, στήριγμα πια για μένα, με... παρελθόν! [στην ενημέρωση η Λαμπρινή και την ευχαριστώ!]

Ελένη, σ' άκουσα! Μ' αρέσει πολύ να σ' ακούω να μιλάς και πολύ περισσότερο, όταν μιλάς για σένα! Πολλά μ' άρεσαν, αλλά η ζωή δεν έχει "μ' αρέσει"! Έχει, "έτσι συνέβηκαν, έτσι έννοιωσα"!Πάω για ύπνο, δεν...
stapakaiti.blogspot.com|Από Κατερίνα δε. στα. πα.

9 σχόλια:

 1. Ελένη, σ' άκουσα! Μ' αρέσει πολύ να σ' ακούω να μιλάς και πολύ περισσότερο, όταν μιλάς για σένα! Πολλά μ' άρεσαν, αλλά η ζωή δεν έχει "μ' αρέσει"! Έχει, "έτσι συνέβηκαν, έτσι έννοιωσα"!
  Πάω για ύπνο, δεν αναβαίνω πάνω, γιατί έχω πολλές εκκρεμότητες και δεν με παίρνει, χρονικά!
  Τα καλύτερα, σου εύχομαι, κορίτσι! Τ' αξίζεις και ΝΑι, το Νόμπελ είναι κοντά!
  Τέζα, ύπνο, αύριο θ' ακούσω και την συνέχεια της εκπομπής! Τι αύριο; Σε λίγες ώρες!
  Αλίμονό μου! Πού έμπλεξα με σας τους γραμματιζόμενους;
  Δυσκολεύω την ζωή μου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την δική σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει! Πω, πω, λάθη!
  ένιωσα (έτσι, λέει, εξελίχθηκε! Εγώ, εκεί, στην έννοια!)
  ΝΑΙ!
  γραμματιζούμενους, που λέν' και στου χωριό μ'!

  Εκεί με την "δυσκολία" θέλει ανάπτυξη. Άλλη στιγμή!
  Γενικώς, θέλω να σχολιάσω πολλά, μάλλον σε έξτρα ανάρτηση, σε δικό μου χρόνο, όμως! (Πρέπει να προλάβω τις καλοκαιρινές μέρες, να τελειώσω με τις δουλειές μου, πριν πιάσουν τα "τσάρα τσούρα", πού 'λεγε κι η μάννα!)
  Δε μπορώ όμως ν' αφήσω "λέξεις" της αγαπημένης Ελένης, να πέσουν κάτω, "άπιαστες", με τίποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μόλις τελείωσε και η β' ακρόαση της συνέντευξης της Ελένης. Ήθελα να την ξανακούσω, να δω που στάθηκα χθες, να κρατήσω και κάποιες σημειώσεις και μετά, να γράψω σκέψεις μου, κ.λ.π.
  Όμως, δεν περίμενα ότι θα γεμίσω με λέξεις κλειδιά, (για να θυμηθώ να αναπτύξω), 4 σελίδες!
  Όταν το κατάλαβα, είπα, "πού πας, ρε Κατερίνα;"
  Βιβλίο θα γράψεις για μια συνέντευξη που η Ελένη ανοίγει την καρδιά της και τα "βαθέων" της;
  Απλά, πες, πως σε συγκίνησε, πως όπως και η Τίνα παρασύρθηκε και θυμότανε την δικιά της ζωή, έτσι θυμήθηκες κι εσύ τα δικά σου, πες ότι κατέγραψες ομοιότητες, αντιθέσεις, διαφορές, πες πως πάντα πίστευες στην Ελένη, και πως απορούσες που είχε κολλήσει και δεν ήξερε και η ίδια την αξία της, κι ότι χάρηκες πολύ και ικανοποιήθηκες πολύ, με την πιο πέρα εξέλιξη!
  Τι να λέμε, τώρα;
  Ποιος να συγκριθεί με την Ελένη, στο πόσα βιβλία κατάπιε, παρόλο που δεν έτρωγε πολύ! Στις κριτικές της, στην ποσότητα των βιβλίων, στην ποιότητα, στο παρόν της σε όλες τις βιβλιοπαρουσιάσεις φίλων, κ.λ.π.
  Η Ελένη εξαιρείται, θέλοντας και μη, απ' όλες τις κατηγορίες των συγγραφέων και θα έπρεπε να είχε βραβευτεί, πολύ πριν την γνωρίσω! Τέλος και δεν μου αλλάζει κανένας γνώμη γι' αυτό!
  Από κει και πέρα, ναι, είναι αξιαγάπητη, όλοι την αγαπούν, όπως κι εγώ, (εννοείται και το έχω αποδείξει -νομίζω) απλά, η απόσταση και ο φόβος μου να μη θεωρηθεί ότι την "γλείφω", δεν την "ενοχλώ" καθόλου, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ κιόλας, ενώ θα ήθελα να είμαι δίπλα της στα δύσκολα, στα όποια δύσκολα πέρασε ή περνάει με την μαμά της.
  Στις χαρές της είναι πολλοί δίπλα της, δεν το συζητώ! Κάποτε έτρεχα και γι' αυτές! Μια φορά, πήγα ειδικά για την Ελένη στην Αθήνα!
  Κάποια εποχή, έκανα τον ντελάλη με τα νέα της. Να την μάθει ο κόσμος. Δεν μου το ζήτησε, δεν της το χρωστούσα. Δεν το έλεγα στην ίδια, μα την ένιωθα αδικημένη στον συγγραφικό χώρο.
  Τότε όμως, ήταν και η ίδια, πεσμένη ψυχολογικά. Ένιωθα πως έτσι, την βοηθάω!

  Τώρα, τώρα που μπήκαν όλα σε μια σειρά και έχουν πάρει τον δρόμο τους, είμαι πραγματικά χαρούμενη και πότε πότε ψάχνω για τα νέα της, ή ενημερώνω τους άλλους. Η Ελένη έχει φουλ πρόγραμμα, κάποτε νόμιζαν στα μέρη μου, πως είμαι η διαφημίστριά της! (Κάποιοι μ' είχαν αντιπαθήσει κιόλας, επειδή είχα κολλήσει και μίλαγα όλο για την Ελένη! Τι να γράφω; 7 χρόνια; Πάμε για 8; Ολόκληρη ζωή!)

  Μα, η Ελένη άνοιξε εσωτερικά και εξωτερικά φτερά, μπορεί να πετάξει πια, σε πολύ μεγαλύτερα ύψη! Μόνο να είναι γερή, με νοιάζει! Όλες οι καλές οι εξελίξεις που έρχονται για εκείνη στον χώρο της λογοτεχνίας, τις θεωρώ φυσιολογικότατες και πολύ άργησαν!

  Τα καλύτερα της εύχομαι, γενικά, σε όλους τους τομείς της ζωής της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εν ολίγοις, όλοι μας την αγαπάμε, αλλά με διαφορετικό τρόπο!
  Φιλάκια, Ελένη μου, αν το μάθεις! Ένας ένας, έρχονται οι άντρες μου! ¨ημουνα μόνη μου και σε απόλαυσα καλύτερα απ' το πρωί, που είχα τα ακουστικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ελένη, χάρη σε σένα, πήρα πλατύ χαμόγελο! Να είσαι καλά! Πήρα το σχόλιο απ' την αλανία μου:

  Κατερίνα δε. στα. πα.15 Οκτωβρίου 2014 - 12:38 π.μ.

  Γελάνε και τ' αυτιά μου! Ήρθε ο γιος στην κουζίνα, κι εγώ θέλοντας να πάω στο Φεις το λινκ της Ελένης, ο ήχος ήταν τέρμα και ακούγονταν!
  "Τι έγινε μάνα; Γιατί κάνεις σαματά;"
  "Τι κάνω;"
  "Σαματά!" μου λέει με πλατύ χαμόγελο!
  Ω! Θεέ, χάρη στον σαματά μου, πήρα και χαμόγελο!
  Χαμογελάω κι εγώ! Ένα χαμόγελο, να!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ενημέρωσα την ανάρτηση. Η μαρτυριάρα η Λαμπρινή...
  Πάλι αδίκησα! Τόσες εκκρεμότητες η μεγάλη σελίδα, μα πώς να μην γράψω στην σελίδα της Ελένης;
  Ήταν επείγον!
  Τέλος πάντων, αδυνατώ να ανταπεξέλθω σ' εκείνη την σελίδα. Δεν ξέρω τι θα κάνω...
  Φέρνω τα σχόλια εδώ, να τα έχω, εφόσον έχω ακόμα ανοιχτά και τα είδα.

  Κατερίνα Δεστάπα Ερχόμουνα να σου γράψω σε μήνυμα και δεν με παίρνει να σιωπήσω! Αχ! Τι μου κάνεις! Σιγά τι έκανα και το κοτσάρεις και στην σελίδα σου! Λαμπρινή, θα σε πνίξω! Εν ολίγοις, να μιλάς συχνά Ελένη μου, να σε μάθει ο κόσμος και ως άνθρωπο! Εμένα μου έλυσες πολλές απορίες σήμερα! Κάτι σχολίασα εκεί, τι να χωρέσει όμως, σε ένα σχόλιο; 10 αναρτήσεις και δεν φτάνουν! Σ' ευχαριστώ που είμαι ανάμεσα στους μακρινούς φίλους σου! Σου εύχομαι τα καλύτερα, γενικά, Καλή επιτυχία, αύριο και συνέχεια!
  23 λεπτά · Μου αρέσει! · 1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κατερίνα Δεστάπα Ελένη μου, αυτό θα σου έγραφα στο μήνυμα! Όκευ;
  27 λεπτά · Μου αρέσει! · 1
  Ελένη Γκίκα Κατερινάκι μου, είσαι από τους ανθρώπους της καρδιάς μου και το ξέρεις! Τι να μας κάνει εμάς μια απόσταση
  23 λεπτά · Δεν μου αρέσει · 1
  Κατερίνα Δεστάπα Μας κάνει, Ελένη μου, μας κάνει! Αν ήταν όλα αλλιώς, που λέει και η Αλκυόνη! Αλλά, δεν ξερεις πως θα ήταν το "αλλιώς"! Όπως το είπες στην συνέντευξη: 'Αυτό που αισθανόμαστε για κείνους (μακρινούς) το εισπράττουν"! Έκανα σαματά απόψε, μου είπε ο γιος! Για πάρτη σου! Είχα ξεχάσει να βάλω τα ακουστικά! Φιλάκια, να φροντίζεις να ξεκουράζεσαι!
  10 λεπτά · Μου αρέσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στάπα και τι... (Δεσταπούλα μου γλυκειά...)...
  καλή επιτυχια στην Ελένη μας... κάθε χαρά να έχει!!!

  κάθε επιτυχία και σε σένα, Κατερίνα μου.. πάντα να χαριζεις... (και μπράβο που χαρίζεις!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όλες τις χαρές, όλοι σας! Δεν έχω χρόνο, Λαμπρινή! Όταν είχα, χάριζα και σωστά και καλά! Τώρα, στίγματα! Χαίρομαι που είσαι εσύ δυναμική! Καλύπτομαι! Φιλιά πολλά! Με καταάγχωσε το Γκλο. Άντε να τελειώνουν αυτές οι δυο μέρες, να ξέρουμε τι μας γίνεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το "κάτι" που μένει...