Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πίσω από όλα είναι τα μανιτάρια !!!!!!!!!!!!!!!!


Πίσω από όλα είναι τα μανιτάρια !!!!!!!!!!!!!!!! Για να μαθαίνουμε τι εστί Santa.....
Maybe Santa only thought his reindeer were "flying" while he was tripping on mushrooms. The modern-day story of Santa derives from a Siberian shaman who gave out 'shrooms, according to one theory.
livescience.com
8 τρόποι μαγικά μανιτάρια Εξηγήστε Σάντα ιστορία
Από Douglas Main, συγγραφέας προσωπικού | 18η Δεκεμβρίου του 2013 16:22 ET

Σάντα και την τσάντα του ... μαγικά μανιτάρια;
[Pin It] Σάντα και την τσάντα του ... μαγικά μανιτάρια;
Credit: Kiselev Andrey Valerevich | Shutterstock.com
Δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Η ιστορία της Σάντα και ταράνδων που φέρουν του μπορεί να εντοπιστεί σε μια απίθανη πηγή: παραισθησιογόνα ή «μαγικά» μανιτάρια, σύμφωνα με μια θεωρία.

«Σάντα είναι ένα σύγχρονο ομόλογό του σαμάνος, ο οποίος καταναλώνεται ψυχοτρόπα φυτά και τους μύκητες να επικοινωνεί με τον κόσμο των πνευμάτων», δήλωσε ο John Rush, ανθρωπολόγος και εκπαιδευτής στη Σιέρα College στο Rocklin, Καλιφόρνια.

Εδώ είναι οκτώ τρόπους που παραισθησιογόνα μανιτάρια εξηγήσει την ιστορία της Σάντα και ταράνδων του.

1. Αρκτική σαμάνοι έδωσε έξω μανιτάρια στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Σύμφωνα με τη θεωρία, ο μύθος του Σάντα προέρχεται από τους σαμάνους της Σιβηρίας και τις αρκτικές περιοχές που έπεσε σε teepeelike σπίτια ντόπιων με μια τσάντα γεμάτη παραισθησιογόνων μανιταριών ως δώρα στα τέλη Δεκεμβρίου, Rush, δήλωσε.

"Καθώς η ιστορία συνεχίζεται, μέχρι μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν, αυτές που ασκούν οι σαμάνοι ή ιερείς που συνδέονται με τις παλαιότερες παραδόσεις θα συλλέγει Amanita muscaria (το Άγιο μανιτάρι), στεγνώστε τα και στη συνέχεια να τους δώσει ως δώρα για το χειμερινό ηλιοστάσιο," Rush είπε LiveScience σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Επειδή το χιόνι είναι συνήθως το κλείδωμα θυρών, υπήρχε ένα άνοιγμα στην οροφή μέσω του οποίου οι άνθρωποι που μπαίνει και βγαίνει, έτσι την ιστορία καμινάδα."

2. Μανιτάρια, όπως δώρα, βρίσκονται κάτω από τα πεύκα.
Το Amanita muscaria μανιτάρι, το οποίο είναι βαθύ κόκκινο με άσπρες κηλίδες.
[Pin It] Το Amanita muscaria μανιτάρι, το οποίο είναι βαθύ κόκκινο με άσπρες κηλίδες.
Credit: USGS
Δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Αυτό είναι μόνο ένα από τα συμβολικά συνδέσεις μεταξύ του muscaria μανιτάρι Amanita και την εικονογραφία των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς και ethnomycologists, ή άνθρωποι που μελετούν την επιρροή μυκήτων στις ανθρώπινες κοινωνίες. Φυσικά, δεν είναι όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η Σάντα ιστορία είναι συνδεδεμένη με ένα παραισθησιογόνο. [Trippy Ιστορίες: Η ιστορία του μαγικά μανιτάρια & άλλα παραισθησιογόνα]

Στο βιβλίο του «Μανιτάρια και η ανθρωπότητα" (Το βιβλίο Tree, 2003), η αείμνηστη συγγραφέας James Arthur επισημαίνει ότι Amanita muscaria, επίσης γνωστή ως μύγα αγαρικό, ζει σε όλο το βόρειο ημισφαίριο κάτω από τα κωνοφόρα και σημύδες, με τις οποίες οι μύκητες - που είναι βαθύ κόκκινο με άσπρες κηλίδες - έχουν μια συμβιωτική σχέση. Αυτό εξηγεί εν μέρει την πρακτική του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, και την τοποθέτηση του φωτεινό κόκκινο-άσπρο-και δώρα κάτω από αυτό, τα οποία μοιάζουν με μανιτάρια Amanita, έγραψε.

"Γιατί οι άνθρωποι φέρνουν πεύκα στα σπίτια τους στο χειμερινό ηλιοστάσιο, τοποθετώντας έντονα χρώματα (κόκκινο και άσπρο) πακέτα κάτω από κλαδιά τους, ως δώρα για να δείξουν την αγάπη τους για τον άλλον ...;" έγραψε. "Είναι επειδή, κάτω από το κλαδί πεύκου είναι η ακριβής τοποθεσία όπου θα βρείτε αυτό το« πιο ιερό 'ουσία, το Amanita muscaria, στην άγρια φύση. "(Σημείωση: Μην τρώτε αυτά τα μανιτάρια, δεδομένου ότι μπορούν να είναι δηλητηριώδη.)

3. Τάρανδος ήταν σαμάνος "ζώα πνεύμα."

Τάρανδος είναι κοινά στη Σιβηρία και Βόρεια Ευρώπη, και να αναζητήσουν αυτά τα παραισθησιογόνα μανιτάρια, όπως τα ανθρώπινα κάτοικοι της περιοχής έχουν επίσης γνωστό ότι κάνουν. Donald Pfister, ένας βιολόγος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που μελετά τους μύκητες, δείχνει ότι Σιβηρίας φυλής που προσλαμβάνεται μύγα αγαρικό μπορεί να έχει παραισθήσεις ότι οι τάρανδοι βόσκουν πετούσαν.

"Με την πρώτη ματιά, κάποιος νομίζει ότι είναι γελοίο, αλλά δεν είναι,» δήλωσε ο Carl Ruck, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. "Όποιος ακούσει ταράνδων που φέρουν; Νομίζω ότι όλο και γενική γνώση ότι η Σάντα κέρδισε« ταξίδι »με τους ταράνδους του." [6 Έκπληξη Γεγονότα για Τάρανδος]
Χριστούγεννα νύχτα. Σάντα και τάρανδοι του ιππασίας ενάντια φεγγάρι
[Pin It] Ήταν Σάντα και ταράνδων του σε ένα μαγικό μανιτάρι που προκαλείται από το ταξίδι;
Credit: Nomad_Soul | Shutterstock
Δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

"Μεταξύ των σαμάνοι από τη Σιβηρία, έχετε ένα ζώο πνεύμα μπορείτε ταξίδι με όραμα στην αναζήτησή σας," Ruck συνέχισε. "Και οι τάρανδοι είναι κοινά και εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους στην ανατολική Σιβηρία."

4. Σαμάνοι ντυμένος σαν ... Άγιος Βασίλης.

Αυτοί οι σαμάνοι "έχουν επίσης μια παράδοση ντύνοντας όπως το [μανιτάρι] ... ντύνονται στα κόκκινα κοστούμια με λευκά στίγματα», είπε ο Ruck.

5. Μανιτάρια αφθονούν στην εικονογραφία των Χριστουγέννων.

Στολίδια δέντρο σχήμα Amanita μανιτάρια και άλλες απεικονίσεις των μυκήτων είναι επίσης διαδεδομένη στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε όλο τον κόσμο, ιδίως στη Σκανδιναβία και τη Βόρεια Ευρώπη, Pfister επεσήμανε. Τούτου λεχθέντος, Pfister κατέστησε σαφές ότι η σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης εποχής Χριστουγέννων και της προγονικής πρακτική της κατανάλωσης μανιταριών είναι μια σύμπτωση, και ο ίδιος δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε άμεση σύνδεση. [5 εκπληκτικά γεγονότα για τα Χριστούγεννα]

6. μύτη του Ρούντολφ μοιάζει με ένα φωτεινό κόκκινο μανιτάρι.

Σημεία Ruck ο Rudolph ως ένα άλλο παράδειγμα του οδοστρώματος μανιτάρι εικόνες: Η μύτη του μοιάζει ακριβώς όπως ένα κόκκινο μανιτάρι. "Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένας τάρανδος με ένα κόκκινο-μανιτάρι μύτη είναι επικεφαλής, καθοδηγώντας τους άλλους», είπε.

Πολλές από αυτές τις παραδόσεις συγχωνεύθηκαν ή προβάλλονται κατά του Αγίου Νικολάου, του Αγίου τέταρτο αιώνα, γνωστός για τη γενναιοδωρία του, όπως η ιστορία συνεχίζεται.

Υπάρχει μικρή συζήτηση σχετικά με την κατανάλωση μανιταριών από την Αρκτική και Σιβηρίας φυλών και οι σαμάνοι, αλλά η σύνδεση με παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι πιο αδύναμη, ή «μυστηριώδη», όπως το έθεσε Ruck.

7. "Η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα» μπορεί να δανειστεί από σαμάνος τελετουργίες.

Πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία της σύγχρονης αμερικανικής Άγιος Βασίλης έρχεται από την 1823 ποίημα "Η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα» (που αργότερα έγινε γνωστή ως "" Twas τη νύχτα πριν από τα Χριστούγεννα »). Το ποίημα πιστώνεται στο Clement Clarke Moore, ένα αριστοκρατικό ακαδημαϊκό που έζησε στη Νέα Υόρκη.

Η προέλευση του οράματος του Moore είναι ασαφείς, αν και Arthur, Rush και Ruck όλοι σκέφτονται ο ποιητής ίσως άντλησε από βόρειας Ευρώπης μοτίβα που προέρχονται από Σιβηρίας ή της Αρκτικής σαμανικές παραδόσεις. Τουλάχιστον, Άρθουρ έγραψε, έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη και ταράνδων είναι ίσως οι αναφορές σε διάφορες σχετικές Βόρειας Ευρώπης μυθολογία. Για παράδειγμα, ο νορβηγός θεός Thor (γνωστή στα γερμανικά ως Donner) πέταξε σε ένα άρμα που το έσερναν δύο κατσίκες, τα οποία έχουν αντικατασταθεί στην σύγχρονη επανάληψη με ταράνδους του Αϊ-Βασίλη, Άρθουρ έγραψε.
Τάρανδος, η οποία δεν είναι συνήθως γνωστό για να πετάξει.
[Pin It] ταράνδων, η οποία συνήθως δεν είναι γνωστό να πετάξει.
Credit: Stockxpert
Δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Άλλοι ιστορικοί δεν γνώριζαν μιας σύνδεσης μεταξύ Σάντα και οι σαμάνοι ή μαγικά μανιτάρια, συμπεριλαμβανομένων Stephen Nissenbaum, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με την προέλευση των Χριστουγέννων παραδόσεις, και Πέννες Restad, του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, δύο από τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή με LiveScience.

8. Σάντα είναι από την Αρκτική.

Ένας ιστορικός, Ronald Hutton, είπε NPR ότι η θεωρία της σύνδεσης μανιτάρι-Σάντα είναι εσφαλμένη. "Αν κοιτάξετε τα στοιχεία της Σιβηρίας σαμανισμό, που έχω κάνει," Hutton είπε, "θα διαπιστώσετε ότι οι σαμάνοι δεν ταξιδεύουν με έλκηθρο, δεν ασχολείται συνήθως με τα πνεύματα των ταράνδων, πολύ σπάνια πήρε τα μανιτάρια για να πάρει έκσταση , δεν έχουν κόκκινο-και-λευκά ρούχα. "

Αλλά βιασύνη και Ruck διαφωνούν, λέγοντας ότι οι σαμάνοι έκαναν συμφωνία με τα πνεύματα ταράνδων και την κατάποση μανιταριών είναι καλά τεκμηριωμένη. Σαμάνοι από τη Σιβηρία έκαναν φορούν κόκκινα δέρματα ελαφιών, αλλά ο χρωματισμός του περιβολή του Αϊ-Βασίλη είναι κατά κύριο λόγο ως στόχο να αντικατοπτρίζει το χρωματισμό του Amanita μανιτάρια, Rush πρόσθεσε. Όσο για έλκηθρα, το θέμα δεν είναι ο ακριβής τρόπος μετακίνησης, αλλά ότι το «ταξίδι» συνεπάγεται μεταφορά σε μια διαφορετική, ουράνια σφαίρα, Rush, δήλωσε. Μερικές φορές οι άνθρωποι θα πίνουν επίσης τα ούρα του σαμάνου ή του ταράνδου, όπως οι παραισθησιογόνες ουσίες που απεκκρίνονται με αυτόν τον τρόπο, χωρίς κάποια από τις βλαβερές χημικές ουσίες που περιέχονται στα μύκητες (που κατανέμονται από τον σαμάνο ή των ταράνδων), Rush, δήλωσε.

"Οι άνθρωποι που γνωρίζουν για το σαμανισμό αποδεχθεί αυτή την ιστορία», δήλωσε ο Ruck. "Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ότι η Σάντα ζει στο Βόρειο Πόλο εκεί; Είναι μια παράδοση που μπορούν να αναχθούν στη Σιβηρία».

Σημείωση συντάκτη: Αυτό είναι ένα αναπροσανατολισμό μιας ιστορίας που δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκέμβρη 2012, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...