Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Συμφωνήθηκε! Ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση θα παραδώσει την έκκλησή μας

Alice Jay - Avaaz
Συμφωνήθηκε! Ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση θα παραδώσει την έκκλησή μας στον Πακιστανό Πρωθυπουργό μέσα στις επόμενες μέρες. Διάδωσε την εκστρατεία στους πάντες -- ας κάνουμε αυτή την έκκληση τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ για την παιδεία!

-----------------

Αγαπητές φίλες και φίλοι,



Μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε σχολείο στο Πακιστάν και σκότωσε περισσότερα από 100 παιδάκια. Οι Ταλιμπάν βλέπουν την εκπαίδευση ως απειλή, γι’αυτό κι η καλύτερη απάντηση στο ειδεχθές έγκλημά τους είναι ένα παγκόσμιο κάλεσμα για να φτιαχτούν σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου:

sign
Μια ομάδα ανδρών εισέβαλε σε σχολείο στο Πακιστάν και σκότωσε πάνω από 100 παιδάκια. 100 ΠΑΙΔΙΑ! Τι σόι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;

Οι εξτρεμιστές βλέπουν το σχολείο ως εμπόδιο στον προσηλυτισμό και τη στρατολόγηση νέων παιδιών. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο το καλύτερο αντίδοτο για τη φτώχεια, είναι και μια απ’τις καλύτερες αντιτρομοκρατικές τακτικές – βοηθάει τα νέα παιδιά να ξεφύγουν απ’την απελπισία δίνοντάς τους ευκαιρίες. Ας απαντήσουμε λοιπόν σ’ αυτή την τραγωδία μ’ένα μαζικό, παγκόσμιο κάλεσμα για να χτίσουμε σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου.


Οι κυβερνήσεις μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι το 2015 θα έδιναν την ευκαιρία σε κάθε παιδί να πάει στο σχολείο. Ας υλοποιήσουμε αυτή την υπόσχεση ξεκινώντας απ΄το Πακιστάν και στη συνέχεια πιέζοντας κι άλλες χώρες – πάρε μέρος στην εκστρατεία για να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών του Peshawar. Ο Γκόρντον Μπράουν, Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, θα παραδώσει τις υπογραφές μας αυτοπροσώπως στον πρωθυπουργό του Πακιστάν, καθώς και σε ηγέτες που έχουν τη δύναμη να κάνουν πραγματικότητα την οικουμενική εκπαίδευση. Πρόσθεσε το όνομά σου τώρα:


https://secure.avaaz.org/el/honour_peshawar_children/?bSOqhbb&v=50470

Όταν οι Ταλιμπάν πυροβόλησαν τη δεκαπεντάχρονη Malala, σχεδόν ένα εκατομμύριο από εμάς ζητήσαμε απ’την πακιστανική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει το όνειρό της που είναι εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Ο Γκόρντον Μπράουν παρέδωσε το ψήφισμά μας στον Πρόεδρο του Πακιστάν, ο οποίος αφότου το υπέγραψε, ανακοίνωσε  κονδύλι για την εκπαίδευση 3 εκατομμυρίων παιδιών.

Ακόμη όμως 5,5 εκατ. παιδιά στο Πακιστάν και
58 εκατ. σ’όλο τον κόσμο δεν έχουν σχολείο. Το σχέδιο για να φτιαχτούν σχολεία έμεινε στάσιμο το 2010, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Peshawar που μαστίζονται από διαμάχες. Αν όμως η διαθέσιμη οικονομική βοήθεια προοριζόταν για δημοτικά σχολεία, θα χρειαζόμασταν μόνο 6 δις δολάρια για να εξασφαλίσουμε εκπαίδευση για κάθε παιδί στον κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία!


Αυτή η μαζική δολοφονία ήταν μια ξεκάθαρη επίθεση κατά των παιδιών πακιστανών στρατιωτικών. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη για να εξουδετερώσουμε τους Ταλιμπάν, να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των γονιών στην ασφάλεια των σχολείων και να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της. Αν μείνουμε αδρανείς, θα νικήσουν οι εξτρεμιστές και θα ηττηθούν τα παιδία. Αν όμως ασκήσουμε τεράστια, παγκόσμια πίεση τώρα μπορούμε να δούμε επιτέλους τα παιδιά του κόσμου να κρατάνε τετράδια και μολύβια αντί για όπλα – κάνε κλικ παρακάτω για να υπογράψεις το ψήφισμα:


https://secure.avaaz.org/el/honour_peshawar_children/?bSOqhbb&v=50470

Από τη Συρία έως το Σουδάν, το κίνημά μας έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά για να απαιτήσει την προστασία των αθώων παιδιών από τη βία. Τώρα ας ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε οικουμενική εκπαίδευση, οικοδομώντας έτσι ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδάκια του κόσμου και καταπολεμώντας ταυτόχρονα τον εξτρεμισμό.

Με ελπίδα,
Alice, Emma, Sam, Pascal, Laila, Ricken κι όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ταλιμπάν στο Πακιστάν: Η επίθεση στο σχολείο του Peshawar είχε 141 νεκρούς - Pakistan Taliban: Peshawar school attack leaves 141 dead (BBC)

http://www.bbc.com/news/world-asia-30491435  

5,5 εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου στο Πακιστάν σύμφωνα με έκθεση της UNESCO - 5.5 million children out of school in Pakistan: UNESCO report (Tribune)

http://tribune.com.pk/story/666285/5-5-million-children-out-of-school-in-pakistan-unesco-report/  

Μειώνονται οι δαπάνες για την εκπαίδευση παρά τις υποσχέσεις - Education budget decreased despite promises (Dawn.com)

http://www.dawn.com/news/1110706  

Η κυβέρνηση ανακοινώνει αμυντικές δαπάνες ύψους 700 δις - Govt announces 700bn defence budget (Tribune)

http://tribune.com.pk/story/716913/budget-2014-defence-budget-increasing-at-diminishing-rate/  

Το Πακιστάν επισφραγίζει τη «Μέρα της Malala» με την ανακοίνωση σχολικής χρηματοδότησης - Pakistan marks 'Malala Day' with school aid (AlJazeera)
http://www.aljazeera.com/news/asia/2012/11/20121110535489628.html


Στήριξε το Κίνημα του Avaaz!
Χρηματοδοτούμαστε εξολοκλήρου από μικρο-δωρεές πολιτών και δεν δεχόμαστε χρήματα ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας κάνει κάθε δωρεά, ακόμα και την πιο μικρή, να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη δράση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...