Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ : Αγγελική Κούρκουλου - "Νύμφες, η δύναμη της καθαρότητας"

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ :
Αγγελική Κούρκουλου - "Νύμφες, η δύναμη της καθαρότητας"
 8/11 - 14/12/2014
ΒΡΑΔΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ Τετάρτη 12/11 στις 9:00μμΑπό το Σάββατο 8 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 το art café «Περισπωμένη» στην Νικολάου Πλαστήρα 4Β (μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ») φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου με τίτλο «Νύμφες, η δύναμη της καθαρότητας».
Η ζωγράφος εμπνευσμένη από τους μύθους των Νυμφών και την ομορφιά της φύσης του Πηλίου, έχει δημιουργήσει μια σειρά έργων όπου κυριαρχεί το λευκό, το χρώμα της καθαρότητας, και οι δεκάδες αποχρώσεις του, καθώς και τα στεφάνια από φρέσκα λουλούδια, δώρα της μητέρας φύσης, σύμβολα ειρήνης, τιμής και δόξας, στα κεφάλια νεαρών κοριτσιών, Νυμφών.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Νύμφες ήταν κατεξοχήν πνεύματα του γλυκού νερού και βρίσκονταν στα ποτάμια, στις πηγές και μέσα στα βουνά από τα οποία πήγαζαν ποτάμια. Συνόδευαν πάντα το νερό, τονίζοντας έτσι τη μεγάλη του σημασία για την ύπαρξη ζωής. Χωρίς αυτό ούτε βλάστηση, ούτε γονιμότητα υπάρχει. Μέσω λοιπόν της ζωογόνας δύναμης του νερού οι Νύμφες εξαπλώθηκαν στα βουνά και στα δάση και συνδέθηκαν με τη βλάστηση. Κι όπως το νερό τρέφει τα πάντα, έτσι και οι Νύμφες θεωρούνταν τροφοί των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων. Η σημασία του νερού ως δύναμη ζωής και γονιμότητας είναι μεγάλη και ζωτική σε μια μεσογειακή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα.
Η Αγγελική Κούρκουλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Νέα Υόρκη ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, σχέδιο μόδας, στο Parsons School of Design, στο The Art Students League of New York, στη New York Academy of Art, στο Greenwich House Pottery και στο Queens College και στην Αθήνα ζωγραφική με τους Τζένη Παπαδάκη και Θόδωρο Πάντο. Έχει εκθέσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Αυστραλία και Δυτικές Ινδίες. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έχει ιδρύσει μαζί με τον συνθέτη Παναγιώτη Μπερλή τη μουσικο-εικαστική ομάδα PanAngel8Arts που πλέκει τη μουσική με τη ζωγραφική δημιουργία. Διδάσκει ζωγραφική, σχέδιο μόδας, κόμικ. Με το έργο της υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
ΒΡΑΔΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, 9:00μμ, με φιλικές συμμετοχές live μουσικής.
Επικοινωνία
art café «Περισπωμένη» : 2421 024133
Αγγελική Κούρκουλου: www.angelpaints.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...