Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Η πόλη που βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να βοηθήσει τους άστεγους

Η πόλη που βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να βοηθήσει τους άστεγουςimg20017_771d2d0d180d3ba68568ede73145d3f8_600_400-612x382

 Στην πρωτεύουσα του Wisconsin, στο Madison, δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ξεχωριστή γειτονιά…
Το “Χωριό των Μικροσκοπικών Σπιτιών”, όπως ονομάστηκε, προσφέρει την δυνατότητα στους άστεγους της περιοχής να ζήσουν αξιοπρεπώς σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από το κρύο και τους κινδύνους.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί τρία μικροσκοπικά μονόχωρα σπίτια από ανακυκλώσιμα υλικά, που θα φιλοξενήσουν άστεγους της πόλης. Συνολικά θα φτιαχτούν εννιά σπιτάκια, ενώ τα μελλοντικά σχέδια προβλέπουν προσθήκη ατομικού μπάνιου, κοινόχρηστης κουζίνας, πλυσταριού και κήπου.
Το εγχείρημα δεν θα κοστίσει στους κατοίκους ούτε ένα δολάριο. Όλο το πρότζεκτ έχει οργανωθεί και χρηματοδοτηθεί από το κίνημα Occupy Madison και μια τοπική συλλογικότητα αστέγων, οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα από δωρεές ιδιωτών, ενώ τα σπίτια κατασκευάστηκαν σε ιδιωτική έκταση.
Το Madison, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που προσπάθησαν να κάνουν τη ζωή των αστέγων αφόρητη (στο Λονδίνο έβαλαν καρφιά στα πεζοδρόμια, στο San Fransisco χρησιμοποίησαν δυνατούς ήχους για να μην τους αφήνουν να κοιμηθούν, στη Νέα Υόρκη απαγόρευσαν τη διανομή τροφίμων), προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων και να βοηθήσει ώστε η καθημερινότητά τους να γίνει λίγο καλύτερη.

Βιβή Συργκάνη – www.enallaktikos.gr
Πηγη:enallaktikidrasi.com
πηγή μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...