Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Είπαμε σήμερα να κάνουμε μια παρουσίαση για μια Ελληνίδα, που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά και ζεί στον Καναδά, «για να θυμούνται οι "παλιοί" και να μαθαίνουν οι νέοι».
Την Ιουστίνη Φραγκούλη-ΑργύρηΗ Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1959, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση.

Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ, του SKY, του FLASH 9.61, του ΑΘΗΝΑ 9.84 καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ).

Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, του "Έθνους", της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" και του περιοδικού "Έψιλον". Επίσης, συνεργάζεται με το τοπικό ραδιόφωνο και διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική και συγγραφική της δραστηριότητα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος "Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων" για την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό, με έδρα τη Νέα Υόρκη, της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αργύρη και έχει ένα γιο τον Αλέξανδρο.

Συγγραφικό έργο:
Το πρώτο της βιβλίο, "Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου" (εκδ. "Εξάντας", 2000), αποτελεί την επίσημη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος ("The Lonely Path of Integrity", "Exandas Publishers", 2002).

Για το βιβλίο αυτό, η ίδια δήλωσε σε μια συνέντευξή της στο yoursmile.gr τα εξής:

«Από τη δημοσιογραφία πέρασα εκεί γιατί μεταξύ  1996-1999 γνώρισα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα, ακολούθησα την τριετή ποιμαντορία του στην Αμερική που ήταν θυελλώδης διότι δεχόταν πόλεμο από τα παράκεντρα της εξουσίας. Οταν τελείωσε η ποιμαντορία και έπεσε από το θρόνο, μου εμπιστεύθηκε να γράψω τη βιογραφία του που φέρει τον τίτλο «Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου». Εκεί κατάλαβα ότι το μεγάλο έργο χρειάζεται πρώτα αυτοσυγκέντρωση, και μετά ταλέντο. Ωραίο είναι το ταλέντο, να ξέρεις να γράφεις, αλλά για να προχωρήσεις από ένα ρεπορτάζ στο μεγάλο έργο είναι μακρύς ο δρόμος.»

Ακολουθούν::
"Πετάει, πετάει το σύννεφο" (εκδ. "Ψυχογιός", 2003),
"Στις αγορές του κόσμου: επώνυμες ευκαιρίες και μικρές αναλώσιμες ιστορίες" (εκδ. "Ελληνικά Γράμματα", 2004),
"Παρακαταθήκη-The Legacy" (εκδ. "Ελληνικά Γράμματα", 2005), μια δίγλωσση έκδοση με επιλεγμένους λόγους του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος,
"Ψηλά τακούνια για πάντα" (εκδ. "Ελληνικά Γράμματα", 2006)

Έγραψε επίσης τα παρακάτω βιβλία:
  • Για την αγάπη των άλλων
  • Έρωτας στην ομίχλη
  • Ημερολόγιο Αβάνας
  • Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν
  • Ξυπόλητες στην άμμο
  • πηγή

Το blog της Ιουστίνης θα το βρείτε ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το "κάτι" που μένει...