Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Βολιώτες – Οι χειρότεροι άνθρωποι στον ομορφότερο τόπο….

(Πού να σας πω, τι λένε για τους Πηλιορείτες! Να τα λέμε, κι αυτά!)

Βολιώτες – Οι χειρότεροι άνθρωποι στον ομορφότερο τόπο….

πηγή

Μην σας σοκάρει ο τίτλος του άρθρου και μην πέσετε από τα σύννεφα. Οι Βολιώτες είναι σκατόψυχοι και κακορίζικοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Είμαι και εγώ ένας Βολιώτης που ευτυχώς δεν έγινα σκατόψυχος και ευχαριστώ τον Θεό που με προστάτεψε και με προστατεύει ακόμα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε πει το ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα και είμαι βέβαιος ότι είχε τους Βολιώτες στο μυαλό του. Εζησε πολλά χρόνια εδώ άλλωστε. 
Το σημερινό επεισόδιο κακοριζικιάς μου υπενθύμισε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται.
Οι ίδιοι σκατόψυχοι άνθρωποι που μας έφτασαν στην χρεοκοπία, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Κακία, μιζέρια, ζήλεια είναι η καθημερινότητα του Βολιώτη. Συνωμοτικά σενάρια και πως θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Καλή κουβέντα δεν ακούς από το στόμα τους.
Το πρόσωπο τους δείχνει πόσο μίσος κουβαλάνε μέσα τους. Το στόμα τους είναι γυρισμένο προς τα κάτω μόνιμα και αν βγει χαμόγελο φαίνεται πόσο ψεύτικο είναι.
Μιλώντας με ανθρώπους άλλων πόλεων που ήρθαν να μείνουν μόνιμα στον Βόλο, αν τους ρωτήσεις θα σου πούνε το ίδιο.
Επειδή σας έχω ξέρω απέξω και ανακατωτά τόσα χρόνια, διαβάζοντας το άρθρο αντί να δείτε το δάσος θα κοιτάτε το δάχτυλο και θα λέτε ποιος είναι αυτός που τα γράφει αυτά και τι συμφέρον έχει.
Αντί λοιπόν να γίνεται καλύτεροι άνθρωποι, θα αρχίσετε να ψάχνετε ποιος είναι αυτός που τα γράφει αυτά και ο μαλάκας δεν κοιτάει την δουλειά του και άλλες γνωστές ατάκες που λέτε.
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξετε, παρά μόνο προς το χειρότερο, όπως και κάνετε τα 36 χρόνια που ζω ανάμεσα σας και σας παρατηρώ. Από το “θα σου βγάλω το μάτι” του χθες έχετε περάσει στο “θα κομματιάσω το πτώμα σου και θα κατουρήσω στον τάφο σου”. Είστε ικανοί να κάνετε το μεγαλύτερο κακό και μετά να βρείτε μία δικαιολογία που σας κάνει δίκαιους.
Ομως…. Θα έρθει η ώρα που η δικαιολογία “μα γιατί, τι έκανα;” και τα κροκοδείλια δάκρυα σας δεν θα πιάσουν. Εκείνη την ώρα μπροστά σας θα έχετε τον Θεό και εκείνος ξέρει τι θα σας κάνει.
Σας έχω ακόμα μία απόδειξη που δείχνει πόσο σκατόψυχοι άνθρωποι είστε. Τα σπίτια σας. Είναι η βιτρίνα που δείχνει την βρωμερή ψυχή σας. Βρώμικα, παρατημένα σπίτια με ψηλά κάγκελα και αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Κλειστά παράθυρα για να μην βλέπει κανείς μέσα. Χωρίς επισκέπτες. Αυτή είναι η τιμωρία και η φυλακή σας. Φυλακισμένοι στην φυλακή που χτίσατε με τα χέρια σας.
Εγώ να σας ευχαριστήσω που δεν υπάρχετε και οι δρόμοι είναι ελεύθεροι. Με ενοχλούν λίγο τα αυτοκίνητα σας, άλλα με λίγο υπομονή η κρίση θα το διορθώσει και αυτό.
Μετά τιμής,
Ενας Βολιώτης που παρέμεινε καλός και δεν πούλησε την ψυχή του.

4 σχόλια:

  1. το θεωρώ απαράδεκτο...
    δεν πιστεύω ότι ισχύει... αλλά και άν ισχύει... (που δεν το πιστεύω... ο ΚΑΘΕ τόπος έχει ανθρώπους που δεν τον τιμούν... )... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ!!!!
    με προσβάλει...και ας μην είμαι Βολιώτισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαμογέλασα... Μ' αρέσει, Λαμπρινή μου, που προσβάλθηκες! Αγαπάς τον Βόλο και σου φαίνεται! Κι εγώ τον αγαπάω! Μ' αρέσει που τσίμπησες! Στο Φεις, να δεις! Θηρία γίναν οι Βολιώτες! Τους είπα να μη φοβούνται την γνώμη ενός! Πάντα και παντού θα υπάρχουν εξαιρέσεις! Παλιά, ίσως, να ήταν αντιπροσωπευτικά τα όσα έλεγαν για κάθε τόπο. (Δεν αποκλείεται ο άνθρωπος, να έχει γνωρίσει και τέτοιον κύκλο!) Τώρα... ανακατεύτηκε τόσο πολύ ο κόσμος, δε στέκει! Και στο χωριό βάλαμε κάγκελα στα παραθύρια και κοιμόμαστε ταμπουρωμένοι τα βράδια, ενώ παλιότερα κοιμόμασταν στην αυλή... Απλά, άλλαξαν πολύ οι συνθήκες! Φιλιά της και μη τσιμπάς, κι εσύ! Το κράτησα για να το βρίσκω και όχι, δε το φοβάμαι, σαν δυσφήμιση του τόπου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται, δεν το ξαναδιάβασα! Ούτε καν, σκοτίστηκα! Απλά, το κράτησα. Δεν είναι κακό να κρατάμε και τα στραβά. Μερικές φορές βοηθούν να βελτιωνόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το "κάτι" που μένει...