Ξεψύχησε μόλις αποχαιρέτησε το αγαπημένο της άλογο

Ξεψύχησε μόλις αποχαιρέτησε το αγαπημένο της άλογο

Η γεμάτη ευγένεια τελευταία επιθυμία 77χρονης καρκινοπαθούς

image
EMAIL
FACEBOOK
TWITTER
MORE
Το προσωπικό του νοσοκομείου Ρόγιαλ Άλμπερτ Έντουαρντ, στο Γουίγκαν της Βρετανίας, εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία 77χρονης ασθενούς, οργανώνοντας την επίσκεψη του αγαπημένου της αλόγου.
Η Σίλα Μαρς, δια βίου φιλόζωη, είχε υπό τη φροντίδα της 6 άλογα, τρία σκυλιά, τρεις γάτες, καθώς και άλλα ζώα, προτού ο καρκίνος την καταβάλλει. Ήταν ωστόσο ο Μπράουνεν, το άλογο με το οποίο έζησε επί 25 χρόνια εκείνο που ζήτησε να δει τελευταίο.
Όπως αφηγούνται οι νοσηλεύτριες του ιδρύματος, «Ο Μπρόουνεν προχώρησε με σταθερό βήμα προς τη Σίλα. Εκείνη του ψιθύρισε, το ζώο έσκυψε τρυφερά και τη χάιδεψε στο πρόσωπο, αποχαιρετώντας οριστικά την κυρία που το φρόντιζε».
Μέλη του προσωπικού αναλύθηκαν σε δάκρυα, ενώ δήλωσαν ότι η συμμετοχή τους στο συμβάν συνιστούσε «προνόμιο».
Ο Μπρόουνεν συνάντησε για τελευταία φορά τη Σίλα Μαρς τη Δευτέρα το απόγευμα. Νωρίς το πρωί της επομένης, η 77χρονη έφυγε από τη ζωή.
image πηγή

Μαραθώνιος: Η Βολιώτισσα Αν.Καρακατσάνη 1η


Μαραθώνιος: Η Βολιώτισσα Αν.Καρακατσάνη 1η στα 10 χλμ γυναικών


ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Η Βολιώτισσα Αναστασία Καρακατσάνη αναδείχθηκε 1η στις γυναίκες στα 10 χλμ. του κλασσικού μαραθωνίου που διεξήχθη την Κυριακή στην Αθήνα, με επίδοση 35: 28.
Ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διεξήχθη με ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασαν τις 35.000 άτομα. Ο Φέλιξ Κάντι είναι ο μεγάλος νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου 2014, τερματίζοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο με ρεκόρ αγώνα! Ο σπουδαίος Κενυάτης δρομέας κάλυψε τη διαδρομή των 42 χλμ. σε 2:10:36.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι, με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας!
Δεύτερος τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ και τρίτος ο Τσομπέι. Ο περσινός νικητής του Μαραθωνίου, Χίλαρι Γέγκο τερμάτισε στην τέταρτη θέση.
Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο δυο ώρες και 25 λεπτά. Ο αθλητής από τον Βροντάδο Χίου, τερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων,ενώ πίσω του ακολούθησε ο Δημήτρης Θεοδωράκος, αγκαλιά με την κόρη του, σε 2.29.58. Η τρίτη θέση έκλεισε με τον έμπειρο Γιώργο Καραβίδα (2.31.05). Τέταρτος ήταν ο Κώστας Πούλιος με 2.32.22. Ο Μιχάλης Παρμάκης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή.
Για δεύτερη φορά στην καριέρα της, η Σοφία Ρήγα τερματίσει πρώτη την Αυθεντική διαδρομή. Η δρομέας του Ελευθέριου Βενιζέλου πέτυχε 2.45.38 και έδειξε σε καλή κατάσταση, ενώ δεύτερη πίσω της ήταν η περσινή νικήτρια Μάγδα Γαζέα με 2.46.39 και τρίτη η …πρωτάρα στο αγώνισμα Ουρανία Ρέμπουλη με 2.42.41.
Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ναόμι Μάγιο με 2.41.06, δεύτερη η Νάνσι Ρότιχ με 2.41.06 και τρίτη η Λίναχ Τσίρτσιχ (2.42.41).
Ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν οι νικητές στους άνδρες και στις γυναίκες, στα 10 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, με επιδόσεις 31:39 και 35:28, αντίστοιχα.
Στα 5χλμ. ο Κώστας Νακόπουλος κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά συνεχόμενη πρώτος με 15.26. Ο πρωταθλητής των 800 μ., κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, είχε καταφέρει να επικρατήσει τόσο το 2012 όσο και το 2013. Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη βγήκε η Ελένη Θεοδωροπούλου, με 17.39.
πηγή

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!

Θεία Μετάληψη - Θεία Κοινωνία
Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!
Αν ηταν έτσι, δεν θα ζούσε κανένας απο τους ιερείς, επειδή στο τέλος καταλύουν το περιεχόμενο του Αγίου Ποτηρίου, από το οποίο κοινωνούν συχνά εκατοντάδες πιστοί με ποικίλες αρρώστιες. Κι όμως, κανένας ιερέας δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ειναι «πύρ καταναλίσκον».
Ένα από τα πολλά περιστατικά που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια αυτή ειναι και το ακόλουθο:
Όταν ο Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης (†1962) ήταν ιεροκήρυκας Αττικής, πήγε κάποτε να λειτουργήσει στο φθισιατρείο (σ.σ. λεπροκομείο) της «Σωτηρίας». Εκεί του έφεραν οι νοσοκόμοι μια μεγάλη πιατέλα με πολλά κουταλάκια.
– Τι τα φέρατε αυτά; τους ρώτησε.
– Μας είπαν οι γιατροί να κοινωνήσετε με αυτά τους ασθενείς, αρχίζοντας από τους πιό ελαφρά και προχωρώντας στούς πιό βαριά.
– Δεν χρειάζονται αυτά, απάντησε με πίστη ο ιερέας. Έχω την Αγία Λαβίδα.
Πραγματικά, στη Θεία Λειτουργία κοινώνησε κανονικά τους ασθενείς και ύστερα πλησίασε την Ωραία Πύλη για να καταλύσει. Το έκανε αυτό για να τον βλέπουν όλοι, και να μάθουν οι γιατροί ότι η Θεία Κοινωνία ειναι φωτιά που καίει τα πάντα.
Πηγές:hellas-orthodoxy.blogspot.gr –  askitikon.eu
ΠΗΓΗ:ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ
πηγή

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ


f37dd4
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ
Κάποτε , είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου κι εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά .
Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία . ¨Γέροντα ¨, του λέω ¨ απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε . Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει ;¨.
Μου απαντά : ¨Κοίταξε να δεις.
Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη.
Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη.
Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.
Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι »¨. Μετά ρωτάω : ¨Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ;¨
¨Όταν¨, λέει, ¨θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια , για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί.”
Λέω : ¨Και ποια κράτη θα συμμετέχουν ;¨
¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσσοι στα Στενά.
Όχι για να βοηθήσουν εμάς.

Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα.
Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα.
Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο¨.
Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω : ¨Εμείς τι θα κάνουμε ; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο;¨
¨Όχι ” λέει. ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε …;
Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Ελληνες.
Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχωνται.
Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.
Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός¨.
¨Γέροντα¨ τον ρωτάω μετά, ¨την Πόλη θα την δώσουν σε μας;¨
¨Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων.
Τότε θα το καταλάβουν αυτό.
Αυτά που σου λέω μην τα πεις σε κανέναν.
Θα σε βγάλουν τρελλό.
Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις.¨
Αυτή η συζήτηση με τον Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα τον στρατό .

Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε : ¨Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική¨. Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στον Γεροντα. Από τους τρείς αξιωματικούς ο ένας έλεγε :
¨Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη . Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε¨. Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στον Γέροντα. Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης.
Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο – αυτόν, σημειωτέον, πήγαινε στον γέροντα για πρώτη φορά και του λέει : ¨Εσύ ,σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ΄την αρχή¨. Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής.
Μετά , ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει :¨Κι εσύ , Ανέστη , θα πας στην Πόλη. Κι εσείς οι δύο – έδειξε εμένα και τον φίλο μου – θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό¨. Δεν μου το φανέρωσε τον σκοπό. Μετά απ΄αυτό μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.

Μια άλλη φορά που είχα πάει στο κελί του Γέροντα έτυχε, να είναι μέσα ένας νέος πρώην μουσουλμάνος από την Θράκη. Τον πιάνω και του λέω :
¨Εσύ πως συνέβη και ήλθες εδώ , στον Γέροντα;¨, Σταύρο τον έλεγαν. ¨Άσε¨ λέει ¨κάτσε να σου πω. Ο Γέροντας μας έκανε ένα πολύ μεγάλο θαύμα και πίστεψε όλη η οικογένεια μου. Μετά ήλθε στο χωριό και φρόντισε να βαπτισθούμε¨. Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρόν και ο μουσουλμάνος που βαφτίστηκε Σταύρος.


Τότε πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος :
¨Γέροντα , να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω να αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά ;¨
¨Όχι¨, του λέει ¨μην παίρνεις, γιατί ο γείτονας σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει!¨


Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιος θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει στο χωριό . Τώρα εμείς που ζούμε στος πόλεις θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι΄αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε : ¨Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε.
Κοντά σε σας, θα βοηθείσετε και κάποιον που δεν θα έχει».